Cornelia DRAGHICI publica pe e-politic.ro articolul "ACD si PSD ar putea impinge PDL la periferia esichierului politic", pe care il puteti citi in continuare.
'Incercarea de eliminare a PDL de pe scena politica a inceput in forta chiar in primele zile ale acestui an. Solutia gasita de opozitie pare a fi, la o succinta trecere in revista, una elaborata in cele mai mici amanunte. In speta este vorba de crearea unei constructii politice de centru dreapta (la fel cum se autointituleaza si PDL), care sa trimita acest fost partid de stanga, la periferia esicherului politic .
• Chiar daca timpul si situatia politica si economica din tara sunt factori presanti, strategii opozitiei folosesc tactica pasilor marunti.
Prima mutare a fost facuta miercuri, cand conducerile PNL si PC au decis sa constituie o Alianta de centru-dreapta, pe care sa o oficializeze cat mai repede, la Tribunal, cu acte in regula. Nu intamplator liderii celor doua partide au invocat afinitati doctrinare de centru-dreapta si au decis ca Alianta sa se numeasca in consecinta - ACD.
• Nucleul astfel creat va incepe sa cristalizeze si sa adune alte formatiuni din familii politice similare. Este de asteptat ca la noua constructie politica sa se ralieze PNTCD, Forumul Democrat German, si alte partide care impartasesc aceleasi idealuri. In final va fi cooptata si UDMR, care este o formatiune autentica de centru-dreapta. Din punct de vedere al credibilitatii, noua structura politica va fi superioara PDL, partid construit pe o piatra de temelie de stanga, provenit din FSN, transformat in PD si fost membru al Internationalei Socialiste.
• Urmatorul pas, anuntat deja, este sprijinul de care va beneficia noua Alianta din partea PSD. Deloc intamplator, PSD nu face parte, si probabil nici nu va intra in noua alianta, ci o va sprijini pana la un anumit punct. Poate nu 6-8 ani cat a estimat liderul PSD, Victor Ponta, ci doar pana la viitoarele alegeri.
• In cazul in care aceasta tactica va reusi, visul lui Crin Antonescu de a forma un Guvern avandu-l pe Klaus Johannis premier va deveni realitate. PSD nu are de ce nu sprijini un astfel de Cabinet, mai ales ca social-democratii nu ar trebui sa fie implicati direct si si-ar putea pastra suprematia pe partea stanga a esicherului politic. Daca aceasta posibila strategie va da roade, la alegerile viitoare se vor putea confrunta doua forte puternice - una de stanga (PSD ) si Alianta de dreapta nou creata. Ce strategie va adopta PDL este, deocamdata, greu de spus.'