Trei dintre liderii PD-L, Theodor Stolojan, Radu Berceanu si Gheorghe Flutur, au declarat, luni, inaintea BPCC, ca nu se pune problema scoaterii PSD de la guvernare, ei comentand o afirmatie recenta a vicepresedintelui PD-L Ioan Oltean.
Flutur a apreciat ca, desi apar discutii intre PD-L si PSD pe tema unor obiective din programul de guvernare, iar democrat-liberalii au si ei nemultumiri atunci cand acestea nu sunt respectate, "nu se pune problema in termenii" scoaterii PSD de la guvernare.
El a comentat afirmatia lui Ioan Oltean, care a aratat ca va ridica aceata tema in sedinta conducerii PD-L de luni si a spus ca PD-L solicita PSD "fermitate" in respectarea Programului de guvernare.
Intrebat despre aceeasi intentie a lui Oltean, prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan , a raspuns: "Personal, cred ca Romania nu are nevoie si de o criza politica acum".
Si vicepresedintele PD-L Radu Berceanu a afirmat ca nu este cazul unei discutii despre scoaterea PSD de la guvernare.
Intrebat daca PD-L va discuta din nou despre scoaterea PSD de la guvernare, in conditiile in care, anterior lui Oltean, si Cezar Preda facuse declaratii pe aceasta tema, Berceanu a raspuns: "Iarasi? Asta ar fi insemnat ca i-am mai fi scos. Nici nu am mai dorit, pentru ca daca am fi dorit ii scoteam".
Intrebat daca PD-L intentioneaza sau nu sa scoata PSD de la guvernare, Berceanu a negat. El nu a comentat afirmatiile lui Ioan Oltean, spunand ca, daca acesta va ridica subiectul in BPN al PD-L, se va discuta.
"Nu cred ca este cazul acum, cand avem alte probleme. Daca vor aparea lucruri iesite din comun, vom discuta atunci. Acum avem doamna criza, alte lucruri care ne pun probleme foarte dificile si pe care nu cu foarte mare usurinta putem sa le surmontam", a mai declarat Berceanu.