Theodor Stolojan va fi, cel mai probabil, desemnat de PD-L pentru functia de premier, el urmand a avea rolul de "portdrapel" al partidului in campania electorala, motiv pentru care nu va candida intr-un colegiu uninominal, ci se va implica la nivel national in promovarea candidatilor PD-L.
Surse din conducerea PD-L au declarat joi pentru Mediafax, ca, in conditiile in care alegerile parlamentare din acest an se desfasoara, pentru prima data, separat de cele prezidentiale, democrat-liberalii iau in calcul inlocuirea "locomotivei electorale" reprezentate de candidatul la functia de sef al statului cu premierul partidului.
Astfel, persoana care fi desemnata pentru functia de premier va avea rolul de "portdrapel" al campaniei electorale a PD-L, reprezentand si sustinand, la nivel national, candidatii partidului in alegerile uninominale.
In urma cercetarilor sociologice, liderii PD-L au constatat ca prim-vicepresedintele partidului Theodor Stolojan are nu numai cea mai mare notorietate, ci detine si cea mai inalta cota de incredere dintre potentialii candidati la functia de premier.
Potrivit surselor PD-L, "premierul" Stolojan nu trebuie sa fie "legat" in campania electorala de un singur colegiu uninominal. Strategia partidului este formata dupa modelul de campanie din 2004, cand Traian Basescu a "tras" dupa el candidatii Aliantei D.A., in turneele sale electorale din toata tara.
In campania acestui an, Theodor Stolojan va prelua rolul detinut in 2004 de Traian Basescu. In plus, prin faptul ca Stolojan nu va avea calitatea de candidat in alegeri, el va putea reprezenta PD-L la televiziuni, inclusiv in emisiuni care nu au caracter strict electoral.
Stolojan va avea astfel o vizibilitate mult mai mare decat daca ar fi fost candidat, ceea ce l-ar fi obligat sa apara doar in cadrul programelor speciale de campanie si sa se rezume la problemele colegiului electoral in care ar fi candidat.
Theodor Stolojan va fi desemnat, cel mai probabil, premier al Guvernului PD-L la inceputul lunii septembrie, in cadrul Conferintei Nationale Anuale a partidului.