Blogul lui Constantin Gheorghe: Stat reformat, stat esuat
Ce mai conteaza faptul ca AN intra la bulau acum sau peste cateva zile? De ce trebuie acest circ ingrozitor, care ne descalifica in primul rand ca oameni? Nu cred ca exista o alta tara mai primitiva in UE decat Romania. O tara pentru care valorile morale, juridice, politice nu inseamna nimic. O tara ale carei elite intelectuale sunt lamentabile. Unde "societatea civila" este o adunatura de pomanagii, sponsorizata de tot felul de indivizi sau guverne ale altor tari, care vor sa-si atinga obiective care clar nu au legatura cu interesul national al Romaniei, unde serviciile de informatii servesc alti stapani, nu poporul roman. In ce tara CSM cere sa li se puna botnita avocatilor. In ce tara justitia cere limitarea unor drepturi constitutionale ale cetatenilor, in numele apararii onoarei si reputatiei ei?
Daca madam Kovesi este atat de convinsa ca AN n-are nici pe dracu, sa-si trimita politistii de la judiciar si procurorii din dotare, sa-l ia de la terapie intensiva si sa-l arunce in inchisoare. Si terminam cu circul! Se spune ca Bradisteanu ar fi fost interceptat cand spunea ca Nastase nu este grav ranit. De ce era interceptat Bradisteanu? La ordinul cui? Sub ce acuzatie? Si afirmatia lui nu trebuie verificata de o comisie de medici? Poate nu grav ranit din perspectiva lui, a omului care face transplant de inima si operatii pe cord deschis. Dar grav din punctul de vedere al starii generale a lui AN. Pentru ca omul are mai multe boli, nu doar rana de glont. Si apoi Bradisteanu vorbea cu familia, mintea pentru a o linisti.
Statul roman, reformat de Basescu, este un stat esuat. In toate aspectele sale. S-a ales praful, pe rand, de educatie, de sanatate, de protectie sociala, de drepturile angajatilor, de tot ce inseamna bunuri publice. Nimeni nu mai respecta pe nimeni. Institutiile statului sunt varza. Se incaiera dupa vrea Basescu, singurul care conteaza pentru ele. Toti se sterg cu Constitutia la fund. CCR a devenit organ legislativ, a treia camera a Parlamentului.
Este pretul pe care il platim pentru ca avem, in locul unui presedinte responsabil, un presedinte jucator, cu gandire totalitara. Nu despre Adrian Nastase este vorba acum. El a avut rolul unui revelator. Ne arata cat de oribil a ajuns statul roman, cat de slab si de ineficient, cat de lipsit de profesionalism si de demnitate, si cat de putin isi poate proteja cetatenii. Asta trebuie sa ne inspaimante pe toti. Daca ne mai pasa de viitorul nostru.