Inregistrarile pentru programul Loteria Vizelor 2012 trebuie transmise electronic incepand din aceasta dupa-amiaza si pana in dupa-amiaza zilei de 3 noiembrie, informeaza Ambasada SUA la Bucuresti, anuntand ca in acest an procesul se va desfasura integral online.
Ambasada aminteste ca programul anual Loteria Vizelor pune la dispozitie vize de resedinta permanenta persoanelor care indeplinesc cateva criterii simple, dar stricte de calificare, referitoare la nationalitate si studii.
Inregistrarile sunt selectionate printr-o tragere la sorti generata de un computer.
Solicitantii pot accesa formularul de inregistrare electronica la adresa www.dvlottery.state.gov numai in timpul perioadei de inregistrare. Nu se percepe nicio taxa pentru a trimite o inscriere electronica.






Incepand de la 1 mai 2011 solicitantii pot verifica situatia inregistrarii lor cu informatiile personale si numarul de confirmare la rubrica Entry Status Check pe pagina de web www.dvlottery.state.gov. Entry Status Check va fi singura modalitate pentru solicitanti de a verifica daca au castigat sau nu. Solicitantilor nu li se va trimite nicio instiintare prin posta sau prin e-mail. Mesajele primite prin e-mail care pretind ca un solicitant a castigat la Loteria Vizelor si va primi un numar de serie pentru un pasaport sau ca a castigat o suma de bani sunt escrocherii. Aceste mesaje pot parea oficiale si pot folosi simboluri sau imagini ale Guvernului SUA, dar ele si paginile de Internet asociate lor sunt false. Solicitantii trebuie sa fie, de asemenea, precauti in privinta firmelor de intermediari care se ofera sa transmita inscrierile in cadrul programului DV in numele acestora.