Moshe&Mordechai blog: Si mai taceti dracului din gura

Pentru Traian Basescu intoarcearea la popor e o chestie fumata, care nu se mai asorteaza cu tricoul albastru. Acum e vorba de intoarcerea pe popor. Calare.
Odinioara, toti neispravitii care se visau pe tron dadeau fuga la Stanbul, plateau pesches consistent, promiteau viitor pesches, inca si mai gras, si veneau apoi cu oaste turceasca dupa ei, sa se aseze pe scaunul domnesc. Unde rezistau pana cand alt neispravit promitea pesches si mai gras. Macar pe atunci discutiile despre popor, democratie, stat de drept nu existau. Nu-si batea nimeni capul cu mofturi din astea. Acum discutiile astea exista, dar sunt tot mofturi.
Basescu a obtinut de doua ori mandatul de presedinte, in conditii mai mult decat suspecte. Exista indeajuns de multe indicii ca in ambele cazuri peschesul promis sultanului/licuriciului a cantarit greu. Acum a fost demis de votul a 7 milioane si jumatate de oameni. Oricat de tare ti-ar canta mierla in cap, oricat de damblagiu ai fi, oricat de fanatic basist, n-ai cum sa nu constati o realitate evidenta: numarul celor care vor sa-i dea un sut in cur e semnificativ mai mare decat al celor care si l-au dorit vreodata presedinte. A castigat mandatele mereu la mustata si in conditii suspecte, acum e demis limpede si fara echivoc. Toata damblageala cu cvorumul sau boicotul nu are cum schimba evidentele, oricat de zurbagiu basist ai fi.
Nici macar galbenusul din urechea ranita cu betisorul, a lui Basescu, nu isi mai imagineaza ca legatura lui cu poporul - atat de des invocata candva- mai contine altceva decat tone de saliva. Asta e si motivul pentru care de la suspendare sta pitit dupa gard, in curticica, si face ca toti dracii. Stie ca orice iesire in public il poate umple de spuma. Si? Natia nu-l vrea? Ia sa-ti bagi picioarele in ea de natie! Asa ca acum face ceea ce s-a facut din mosi stramosi: peschesul! Nici nu vreau sa imi imaginez care sunt promisiunile facute de asta in schimbul sprijinului pe care il cere acum! Daca - Doamne feri!- se intoarce la Cotroceni, Rosia Montana e bautura racoritoare pe langa pieile care sunt de tras de pe spinarile noastre pentru ca basexu si camarila sa se mai poata da uta cu bugetul inca doi ani!
Si ca si cum nu ar fi de ajuns ca isi manjeste, improasca propriul popor, ca isi nenoroceste tara pentru damblaua lui, acum asmute si parchetul impotriva celor care au votat! E politie politica? E! E teroare? E! Si? In cur il doare de democratie si alte vrajeli, asta e braga pentru fraieri! A condamnat el crimele comunismului? Le-a condamnat! Acu’ poate sa-i salte pe toti aia care i se opun, ca e democratie!
La trei saptamani dupa votul la referendum inca nu stim daca votul nostru face vreun rahat sau ba. Asteptam sa decida niste unii proptiti acolo chiar de catre basexu. Luam suturi in cap de la pasalele straine, trimise sa ne explice ca o sa avem conducatorii pe care ii vor ei si nu pe cei pe care ii vrem noi. Volga neagra nu exista, dar se gasesc dube pentru saltat tot ce nu pupa la cur de tiran. Si toate astea se intampla in conditiile in care e suspendat! Imaginati-va ce armonie, bunastare si dulce fericire se vor prabusi peste noi daca asta se intoarce la Cotroceni.
Ati votat? Bine! Si? Nu conteaza! Deloc! Sunteti niste rahati cu stampila! Nu contati! Conteaza tocmeala licuricilor si cheful superbilor de la CCR, bine struniti de stapanul lor. Si mai taceti dracului din gura, ca va salta parchetul!
P.S. Ultimele evolutii ma fac sa fiu aproape convins ca CCR il va trimite pe zurbagiu inapoi la Cotroceni. Mai departe... scapa cine poate.