Ancheta la Prefectura Mehedinti, dupa ce in ieri-dimineata o stampila de vot inscriptionata "Votat 27" a fost gasita in seiful din biroul prefectului. Stampila a fost descoperita de administratorul prefecturii, care a deschis seiful pentru niste acte. A fost anuntat imediat prefectul, dar si politia.
"A fost gasita o stampila de vot in seiful din biroul meu, pe care era inscriptionat 'Votat 27'. Nu stiu cum a ajuns acolo sau cine a pus-o. A fost anuntata politia si se fac cercetari", a declarat Nicolae Draghiea, prefect de Mehedinti.
La nivelul prefecturii s-a instituit o comisie formata din angajati ai institutiei, iar politia a deschis o ancheta.
"Am fost anuntati ca intr-un seif al prefecturii s-a gasit o stampila de vot suspecta. S-a constituit o echipa de cercetare coordonata de inspectorul-sef al IPJ Mehedinti", a declarat Nicolae Lohon, purtator de cuvant IPJ Mehedinti.
Cazul a fost preluat de Parchetul de pe langa Judecatoria Drobeta Turnu Severin. Administratorul prefecturii, cel care a gasit stampila de vot, nu a vrut sa spuna nimic in fata presei.
In urma cu doua saptamani, conducerea Prefecturii Mehedinti a fost schimbata. Se presupune ca stampila a fost pusa in seif pe timpul mandatului vechiului reprezentant al guvernului in teritoriu.
Alin Ghiciulescu