Cei cinci liberali sanctionati de conducerea partidului pentru ca au avut alta parere in privinta propunerii PNL de retragere a trupelor romanesti din Irak sunt in continuare pusi la zid. Senatorul Norica Nicolai si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, sustin ca sanctionarea "scandalagiilor politic" este corecta.

Senatorul PNL Norica Nicolai (foto), presedinta organizatiei de femei a partidului, considera ca decizia luata de Biroul Permanent al PNL in privinta liberalilor care nu sustin retragerea trupelor romanesti din Irak este una "corecta si foarte inteleapta"
"Nu este vorba despre un conflict in interiorul PNL, ci de voci singulare" care au avut aceasta atitudine incepand de anul trecut, cand PNL nu si-a asumat proiectul alegerilor anticipate si pe cel al fuziunii cu PD, a declarat sambata parlamentarul liberal.
In ceea ce priveste atitudinea Monei Musca si a Ralucai Turcan, Nicolai a spus ca acestea "se situeaza pe o pozitie politica gresita si partizana, in nici un caz Partidului National Liberal", exprimandu-si speranta ca acestea "sa revina la sentimente mai bune si sa inteleaga foarte clar ca pot avea opinii", dar in interiorul partidului.
Nicolai a mai spus ca protestul semnat de unii dintre membrii PNL impotriva retragerii trupelor romanesti din Irak a fost un demers "neserios" si a dat exemplul deputatului Ioan Ghise, care, sustine Nicolai, a semnat acel protest dupa ce la telefon i s-a citit altceva.
Stau mai mult pe la talk-showuri
La randul sau, deputatul Bogdan Olteanu a declarat ca nu i-a vazut muncind prea mult pentru partid pe liberalii care apar des la talk-showuri. El a spus ca si-ar dori ca persoanele care vor sa se lupte sa o faca in afara PNL, remarcand ca nu i-a vazut sa munceasca pentru partid "pe cei care apar foarte mult la talk-showuri". Olteanu a spus ca "scandalagii politic" apareau si inainte de actuala legislatura si erau "cam aceleasi persoane".
Intrebat despre tinerii liberali sanctionati de conducerea partidului, precum Cristian Boureanu sau Raluca Turcan, presedintele Camerei a spus ca ramanerea acestora in partid depinde numai de ei si de masura in care vor mai incalca codul etic. "Dreptul la libera exprimare este garantat in partid. ßi dl Tariceanu a avut pozitii critice in PNL, dar nu l-am vazut la talk-showuri sa si le exprime", a spus Olteanu.
Ministrii Mihai Ungureanu si Sebastian Vladescu, deputatii Raluca Turcan si Cristian Boureanu, precum si senatorul Mircea Cinteza au fost sanctionati joi seara cu avertisment public de catre conducerea PNL, pentru "iesirile" publice ale celor cinci liberali, care au prejudiciat imaginea partidului.