Social-democratii au inregistrat ieri o noua lovitura. Neculai Ontanu, vicepresedinte al PSD Bucuresti si, in acelasi timp, primarul sectorului 2, a demisionat ieri din partid. El a declarat ca prefera sa se ocupe de problemele legate de mandatul de primar decat sa participe la "paruiala generala care acum incepe in partid".
Ontanu este singurul pesedist care a castigat primaria unui sector din Capitala, avand in vedere ca Marian Vanghelie a luat un al doilea mandat de primar la sectorul 5 ca independent. Surse din conducerea PD sustin ca Ontanu ar putea sa se inscrie in acest partid.
Interesant este insa faptul ca Ontanu a fost, alaturi de Ion Iliescu, unul dintre putinii pesedisti prezenti la dezbaterea de saptamana trecuta, initiata de Petre Roman, privind formarea unui pol al stangii.
Motivul invocat de Ontanu este confirmat de tulburarile care nu se mai termina de la PSD Bucuresti. Ieri, Doru Giugulea - presedintele Consiliului de Arbitraj si Integritate Morala - a declarat ca Organizatia bucuresteana i-a cerut lui Dan Ioan Popescu "sa dea dovada de maturitate politica" si sa-si dea demisia din functia de presedinte al acesteia, chiar daca in prezent el este autosuspendat. Mai mult, pesedistii bucuresteni ii solicita lui Dan Ioan Popescu sa aduca la sediu toate documentele de partid pe care le-ar fi luat cu el cand s-a autosuspendat.

Socialistii europeni nu-l iubesc pe Iliescu

PSD primeste lovituri nu numai din interior, ci si de pe meleaguri straine. La Bucuresti se afla de ieri o delegatie a Grupului Socialist din Parlamentul European, formata din Jan Marinus Wiersma, Hannes Swoboda, vicepresedinti ai Grupului Socialist din Parlamentul European, si Rob van De Water, consilier. In cadrul intalnirii cu Mircea Geoana, acestia s-au declarat nedumeriti de faptul ca Ion Iliescu a fost repropulsat in structura de conducere a PSD, prin numirea sa ca presedinte al Consiliului de onoare al partidului. Socialistii europeni sustin ca Iliescu nu este deloc agreat in interiorul Partidului Socialist European si l-au sfatuit pe Geoana sa-l treaca pe dreapta pe fondatorul PSD. Geoana n-a fost deloc incantat de nemultumirile socialistilor europeni si s-a angajat ca luni sa fie la Bruxelles pentru a le prezenta tuturor parlamentarilor socialisti situatia din PSD si, probabil, argumentele in favoarea deciziei de a-l mentine la varful PSD pe Ion Iliescu.
Unul dintre argumente l-a adus Madalin Voicu joi seara, in cadrul unei emisiuni de televiziune. "Ion Iliescu este indispensabil pentru ceea ce urmeaza sa se intample in PSD. Ion Iliescu are mai mult electorat decat Adrian Nastase si Mircea Geoana la un loc. Din acest motiv, girul pe care il va da el unuia sau altuia vizavi de evolutia partidului este foarte important pentru Geoana", a afirmat vicepresedintele PSD Bucuresti.