Deputatul PNL Bihor nu este de acord cu parerea celor care critica raportul de tara si integrarea in Uniunea Europeana. El sustine ca Romania nu trebuie sa rateze sansa pe care o are la ora actuala.
"Cred, cu toata convingerea, ca avem motive sa punem in paranteze atitudinea critica si nihilista, si sa incercam sa punem in valoare adevarul, care ne este tuturor referinta. Acest raport este cel mai bun pe care Romania l-a avut pana in prezent si aceasta nu dintr-un motiv politic, ci dintr-o realitate romaneasca, ce s-a transformat radical in ultima vreme. Romania a facut progrese extraordinare si acest lucru a fost subliniat de partenerii nostri europeni. Trebuie sa fim cu totii mandri de aceasta si sa recunoastem meritele incontestabile ale tuturor celor care s-au straduit ca Romania sa se afle acum mai aproape ca niciodata de aderarea la Uniunea Europeana" a sustinut deputatul liberal. Acesta a mai spus ca acum nu este momentul de dispute si sustine ca acesta este meritul tuturor oamenilor care au muncit la acest proces de integrare, indiferent de culoarea lor politica
El le-a transmis ministrilor din Guvernul Tariceanu ca "mai aveti de facut inca multe lucruri si cred ca ar trebui sa incepeti imediat sa corijati multele probleme ce stau in fata aderarii si integrarii. Consider ca ziua de 16 mai nu este o data terminus, de la care putem rasufla usurati, ci, dimpotriva, doar un moment al unui start reusit in cursa aderarii si, mai ales, a integrarii noastre europene".
In declaratia sa, parlamentarul bihorean a mai subliniat faptul ca "daca cineva imi spunea in ianuarie 2005, ca in Romania vor fi doi ani consecutivi de inundatii si atatea calamitati catastrofale, ca va ajunge si la noi epidemia mondiala a gripei aviare, ca si multe alte probleme majore si ca, in acest context negativ, pe care Romania nu l-a mai avut niciodata dupa 1990, Guvernul Tariceanu va reusi nu doar sa rezolve problemele si sa anuleze decalajele, ci sa isi indeplineasca si obiectivele din calendarul aderarii, trebuie sa va marturisesc, sincer, ca as fi spus ca eu cred in aceasta echipa, dar aveam, sigur, inima stransa ca asa ceva va fi si posibil".
"Nu este sansa noastra, nici a clasei politice actuale sau viitoare, ci a Romaniei. Noi nu avem dreptul sa ratam aceasta sansa pentru Romania. Nu avem dreptul sa negociem in numele nostru, sau al unui grup oarecare, viitorul copiilor nostri. Nu avem voie sa lasam oamenii de langa noi sa ramana spectatori la destinul lor. Nu avem voie decat un singur lucru si anume acela de a face tot ceea ce depinde de noi pentru a reusi la acest examen al istoriei" a mai declarat in incheiere deputatul liberal.