Subiectul zilei la HotNews: "De ce il pazeste SPP pe Adrian Sobaru? "
Adrian Sobaru, angajatul TVR care s-a aruncat de la balconul salii Parlamentului in care se dezbatea motiunea de cenzura, este pazit la usa salonului din spital. In timp ce surse din spital sustin ca agentii de paza apartin SPP, serviciul care se ocupa exclusiv cu protectia demnitarilor neaga acest lucru.
Salonul de la Spitalul Universitar Bucuresti unde e internat electricianul televiziunii publice, care s-a aruncat de la unul dintre balcoanele plenului Parlamentului, e pazit discret, se pare, de catre angajati ai Serviciului de Paza si Protectie (care se ocupa prin lege cu securitatea demnitarilor).
In aceste conditii, este, practic, imposibil sa obtii informatii de la protestatar. Acest lucru a fost remarcat de reporterul RL care a incercat sa stea de vorba cu pacientul. La capatul coridorului era un alt agent de paza imbracat in civil. In acelasi timp insa, SPP a negat ca si-ar fi pus angajatii sa-l pazeasca pe protestatar. "E o confuzie. E exclusa prezenta unui SPP-ist in interes de serviciu. Daca cumva o fi fost vreunul dintre angajatii nostri, cu siguranta nu era in timpul serviciului", spune Andra Troneci, unul dintre ofiterii de presa ai acestei institutii.
Surse credibile din Spitalul Universitar au spus pentru RL o cu totul alta varianta. "Normal ca au adus SPP-ul, insa n-or sa recunoasca niciodata. Cat timp e internat in acest spital, e supravegheat ca sa nu obtineti nimic de la baiatul ala. Daca vreti sa aflati ceva, trebuie ca familia sa ceara transferul lui la un alt spital", informeaza Romania libera.