Sondaje IRES si CSCI: Ponta ia trei sferturi din voturi. DD, numai 12%

Dan Diaconescu nu are sorti de izbanda in confruntarea electorala cu Victor Ponta in colegiul Targu Jiu. Cel putin asta reiese din doua sondaje, unul realizat de IRES, iar celalalt de CSCI, care indica faptul ca premierul ar obtine 74-76% din voturi, in timp ce patronul OTV ar primi doar 12-14% din aprecierile electoratului gorjean, scrie rtv.net.
Dupa cum releva ultimele doua sondaje, Dan Diaconescu ar pierde la scor lupta electorala in fata lui Victor Ponta, cel din urma fiind preferat de trei sferturi dintre alegatorii orasului Targu Jiu. Astfel, la intrebarea "Cu cine ati vota la alegerile parlamentare?," 76% dintre alegatori l-au ales pe reprezentantul aliantei social-liberale, Victor Ponta, in timp ce, Dan Diaconescu, reprezentantul PP-DD, ar obtine doar 12% din voturile gorjenilor. La egalitate cu patronul OTV se afla si candidatul ARD, Nicolae Davitoiu, de asemenea cu 12 procente. Aceste rezultate reies dintr-un sondaj realizat de IRES, prin metoda CATI, in perioada 1-4 noiembrie. Cercetarea sociologica a fost efectuata pe un esantion de 1054 de persoane din colegiul Targu Jiu si are o marja de eroare de +-3%.
De altfel, si in sondajul realizat de CSCI diferenta dintre seful Executivului si presedintele PP-DD este la fel de coplesitoare, in defavoarea celui din urma. Confruntati cu aceeasi intrebare, alegatorii l-au ales in proportie de 74% pe Victor Ponta, Dan Diaconescu obtine 14%, iar candidatul ARD ramane cu acelasi punctaj ca in primul sondaj mentionat, anume 12%. Proportiile se pastreaza si atunci cand esantionul e intrebat "Cu reprezentantul carei formatiuni politice ati vota la alegerile parlamentare?" Potrivit cercetarii, USL ar obtine 73% din voturile alegatorilor din Targu Jiu, ARD, de pe pozitia secunda, ar obtine 14%, iar PP-DD s-ar alege cu 13 procente. Sondajul a fost realizat prin metoda CATI in perioada 28 octombrie - 2 noiembrie, pe 1110 persoane din colegiul 6 Targu Jiu, si are o marja de eroare de +-3%.

(Sursa: DeCeNews)