AGERPRES informeaza: Victor Ponta: "La nivel national, scorul USL este de 60% pentru candidatii testati si 20% pentru PDL"
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca sondajele de opinie realizate de USL arata ca, la nivel national, scorul pe care l-ar obtine "candidatii testati" este de 60%, in timp ce PDL ar obtine 20%.
"La nivel national, scorul, atat cat pote fi strans din punct de vedere matematic, este undeva la 60% pentru candidatii testati ai USL, vot politic si 20% pentru PDL aflat la guvernare", a afirmat Ponta. El a adaugat ca bazele de date ale cercetarilor sociologice pot fi puse la dispozitia celor interesati din mass-media sau din societatea civila, "nu si celor din PDL". "Este o cercetare fara precedent in Romania, ca nivel cantitativ. Este un principiu pe care USL l-a enuntat si pe care incercam sa-l punem in practica prin deciziile de a alege candidatii USL, tinand cont de dorinta alegatorilor si nu doar de dorinta partidelor pe care le reprezinta. Suntem suficienti de realisti ca sa stim ca, intre sondajele de opinie si ceea ce se intampla la vot poate exista o diferenta. Nu putem masura din punct de vedere sociologic frauda pusa in practica de institutiile statului pentru PDL, cumpararea de voturi", a spus Ponta.
El a adaugat ca, prin evaluarea sociologica, nu se pot masura nici nehotaratii, care, odata pusi in fata unui vot decisiv, se pot orienta catre un partid sau altul. "Noi speram ca vor veni sa voteze pentru schimbare, pentru o alternativa la puterea actuala", a mai spus Ponta.