Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale, liderul Partidului National Liberal, Crin Antonescu, ar castiga primul tur cu 33,8 la suta din sufragii, arata un sondaj realizat de Grupul de Studii Sociale (GSS), la comanda PNL, informeaza Realitatea TV.
Pe locul al doilea in aceste ipotetice alegeri s-ar situa presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, cu 27,1 la suta din voturi.
Conform masuratorii citate, presedintele in exercitiu Traian Basescu nu ar reusi decat un loc trei, cu 11,7 la suta din optiunile alegatorilor.
Interesant este ca fostul lider PSD Mircea Geoana s-ar metine foarte aproape de presedintele Basescu, cu 10,7 la suta din voturi, reeditand rezultatul foarte strans de la alegerile prezidentiale din decembrie 2009.
In fine, personaje ca Vadim Tudor sau Kelemen Hunor nu ar reusi mai mult de 4,4, respectiv 2,5 la suta din sufragii, in timp ce Elena Udrea ar aduna doar 0,9 la suta.
La capitolul opinie fata de politicieni, Victor Ponta si Crin Antonescu ocupa de asemenea primele doua locuri, devansandu-i cu mult pe Traian Basescu si Emil Boc.
O opinie favorabila au, conform sondajului, fostul premier Calin Popescu-Tariceanu si liderul UNPR (ex PSD) Cristian Diaconescu.
Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1089 de persoane, in perioada 4-6 iunie. Marja de eroare este de +/-3 la suta.