REALITATEA.NET: SONDAJ: USL ar obtine de 3 ori mai multe voturi decat PDL la parlamentare, in Craiova

USL ar castiga detasat alegerile parlamentare in municipiul Craiova, arata un sondaj realizat de CURS, la comanda GeoPol, la REALITATEA TV. Uniunea ar obtine 59% din voturi, in timp ce PDL ar lua 17%, UNPR 16%, PPDD 4%, PRM 2%.
Din totalul esantionului, doar 57% dintre cetateni au exprimat o optiune de vot, iar 43% nu sunt hotarati/nu ar vota/ nu raspund.
"Cifrele insa sunt strict orientative in acest moment, avand in vedere tipul de scrutin pentru parlamentare (uninominalul avantajeaza partidele care vin cu candidati puternici in colegii). Capacitatea partidelor de a atrage asemenea candidati va depinde in mod cert si de rezultatele de la locale, si aici ne referim mai ales la competitia PDL-UNPR din municipiul Craiova pentru votul politic", sustin analistii Geopol.
"Ca observatie suplimentara a analizei demografice legata de votul politic, femeile din Craiova voteaza mai degraba USL, iar barbatii mai degraba voteaza PDL si PPDD. Nu sunt insa diferente mari de gen in cazul votului pentru UNPR. In plus, PPDD pare sa aiba unla votantii cu nivel educational", mai spune raportul realizat de Geopol.
Sondajul a fost realizat in perioada 9 - 16 mai. Volumul esantionului este format din 920 respondenti cu varste de 18 ani si peste din Municipiul Craiova. Esantionul este probabilist, cu alocare proportionala a respondentilor in functie de marimea sectiilor de votare, cu selectie aleatoare a gospodariilor in cadrul sectiilor de votare si a respondentilor in cadrul gospodariilor. Marja teoretica de eroare la nivelul intregului esantion: +/-3.2% la un nivel de incredere de 95%. Modul de intervievare: fata in fata la domiciliul respondentilor folosind un chestionar elaborat de experti ai CURS.