DCNews: Un sondaj CURS-Avangarde releva date surprinzatoare despre turul 2 al alegerilor prezidentiale 2014, in special cand vine vorba de prezenta la vot.
Numar urias de oameni interesati de alegeri si care spun ca merg la vot
Nu mai putin de 45 de procente dintre cei chestionati au declarat ca sunt foarte interesati de scrutinul de pe 16 noiembrie, in vreme ce 37% au spus ca sunt interesati. Putin interesati sunt 11% din romanii intervievati, iar 6 procente au transmis ca nu sunt deloc interesati de ceea ce se va intampla in turul 2 al prezidentialelor.
Peste 50% dintre respondenti au afirmat ca sigur vor vota duminica. 20 de procente au declarat ca probabil vor merge la urne, iar 16 la suta nu s-au decis inca daca isi exercita acest drept. 3% dintre cei chestionati sustin ca cel mai probabil nu vor merge sa voteze, iar 4% declara ca sigur nu vor vota.
8 procente intre Ponta si Iohannis
In ceea ce priveste preferintele alegatorilor, sondajul indica in continuare o diferenta importanta intre Victor Ponta si Klaus Iohannis, in favoarea actualului premier. Candidatul PSD-UNPR-PC ar fi preferat de 54% dintre cei intervievati, in timp ce pentru prezidentiabilul ACL, Klaus Iohanis, ar opta 46 de procente.
Sondajul preelectoral a fost realizat in intervalul 7-9 noiembrie, pe un esantion de 2.000 de respondenti, cu varsta peste 18 ani. Marja de eroare este de +/- 2,2%.
Datele au fost prezentate in cadrul Stirilor TVR, unde pe 16 noiembrie va fi prezentat exit-poll-ul CURS-Avangarde.