REALITATEA.NET informeaza: "Autoritatile romane, somate de Consiliul Maghiarilor sa schimbe data Zilei nationale"
Adunarea delegatilor Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) a votat, cu 213 voturi pentru, 10 impotriva si 7 abtineri, o hotarare prin care someaza autoritatile romane (Guvern, Presedintie, Parlament) sa schimbe data Zilei nationale a Romaniei care actualment este 1 Decembrie, ziua in care Transilvania s-a unit cu tara-mama Romania.
Adunarea delegatilor Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), a votat, sambata, la Odorheiu Secuiesc, o hotarare prin care someaza autoritatile romane sa schimbe data Zilei nationale a Romaniei.
Propunerea a fost facuta de presedintele CNMT Mures, Jakab Istvan, care a declarat, de la tribuna adunarii, ca "someaza" autoritatile romanesti sa mute Ziua nationala a Romaniei la o data in care si maghiarii sa se regaseasca. "Avand in vedere ca maghiarii din Romania, adica 1,5 milioane de persoane, nu vor avea niciodata motive de sarbatoare pe 1 Decembrie, somam autoritatile romanesti sa mute Ziua nationala a Romaniei la o data in care atat romanii, cat si maghiarii sa se regaseasca reciproc", a afirmat Jakab Istvan, potrivit Agerpres.
Hotararea a fost votata cu 213 voturi pentru, 10 impotriva si 7 abtineri.