Primarul Craiovei a anuntat vineri ca ar putea fi susținut inclusiv de PDL pentru un nou mandat, ca si candidat din partea Miscarii Populare
Intors de la Bucuresti, de la o reuniune regionala a UNPR ce a avut loc joi, Antonie Solomon a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, ca este foarte posibil sa candideze pentru un nou mandat la Primaria Craiova din partea Miscarii Populare, alianta in curs de formare care va cuprinde PDL, UNPR, PNTCD si PER.
"Se pregateste o alianta puternica, ce va fi lansata oficial la inceputul lunii martie si in care UNPR va avea un rol solid. In privinta alegerilor locale, s-a decis ca alianta sa aiba candidati unici pentru primarie, care sa fie stabiliti in urma unor sondaje de opinie interne. Cel mai bine cotat in sondaj va fi desemnat candidat al aliantei", a spus Solomon. Edilul a precizat ca, fiind de departe cel mai bine cotat in sondaje, e aproape sigur candidatul acestei aliante pentru Primaria Craiova, "asta daca nu se va decide altfel" din cauza faptului ca nu e agreat de PDL, partid din care a fost dat afara cu cateva zile in urma. El a mentionat insa ca transarea conflictului dintre el si PDL nu se va rezolva pe plan local, ci "aceasta neintelegere va fi transata la nivel central".

"Eroii Craiovei", in fruntea listei de consilieri

Antonie Solomon a spus ca una dintre regulile stabilite pentru aceasta alianta in formare ii da candidatului pentru primarie dreptul de a desemna o parte dintre cei care se vor afla pe lista comuna a candidatilor pentru consiliul local: "Delegatiile UNPR si PDL au convenit ca persoana care va candida pentru primarie sa propuna jumatate plus unu din candidatii aflati pe locuri eligibile, pe lista de consilieri locali". Edilul considera ca Miscarea Populara are sanse sa castige 15 locuri in urmatorul consiliu local craiovean, situatie in care el ar urma sa propuna primii opt candidati la fotoliile de consilieri. Primul pe lista pentru Consiliul Local Craiova va fi chiar Solomon, iar urmatorii vor fi din randul celor "sapte asa-zisi tradatori, de fapt eroii Craiovei", in frunte cu viceprimarul Teodor Sas, a sustinut edilul, referindu-se la cei sase ex-pedelisti si la Iulian Mincu, aproape exclus si el din PNL. Printre cei opt desemnati de actualul edil, "vor fi si reprezentanti ai PDL, pentru ca si in acest partid sunt destui oameni de valoare cu care pot sa lucrez", dupa cum a afirmat vineri Antonie Solomon.
Miscarea Populara ar urma sa aiba un candidat unic si pentru sefia Consiliului Judetean Dolj. "Vom vedea cine va fi acolo candidatul - poate actualul prefect Nicolae Giugea, poate Eugen Georgescu, poate Cornel Mondea, poate Dan Paloiu", spune Solomon.

"Se comporta precum Voda Lapusneanu"

Reprezentantii PDL cred insa ca posibilitatea ca Solomon sa fie candidatul unic al aliantei PDL-UNPR-PNTCD-PER la alegerile locale din vara este doar "o diversiune".
"Consider ca anuntata candidatura a domnului Solomon din partea acestei aliante este doar o diversiune menita sa-i induca in eroare pe cetateni. Juridic, este imposibila inregistrarea unei asemenea aliante pana la inceputul lunii mai, cand trebuie definitivate listele electorale. Asadar, domnul Solomon vrea sa candideze din partea unei aliante care nu exista, care nu l-a propus si e posibil sa nu-l vrea. In privinta PDL, domnul primar se comporta precum Voda Lapusneanu: 'Daca voi nu ma vreti, eu va vreau!', sperand sa obtina sustinerea partidului pe care l-a tradat cu zambetul pe buze", considera presedintele PDL Craiova si candidatul acestui partid la functia de primar al municipiului, actualul viceprimar Marinica Dinca.
UNPR-isti fara acte
Primarul Antonie Solomon a declarat vineri ca tot nu si-a depus adeziunea la UNPR si ca "o voi depune luni sau marti", desi a fost desemnat presedintele UNPR Dolj. Viceprimarul Teodor Sas, exclus si el saptamana trecuta din PDL, a fost chestionat vineri cu privire la inscrierea sa in UNPR, raspunzand "Nu, inca nu!".