Secretarul executiv al PSD, Ana Birchall, a solicitat demisia ministrului Educatiei, Mihail Hardau, pentru nerespectarea promisiunilor si i-a daruit simbolic un urs de jucarie care functioneaza pe principiul hopa-mitica si care ar reprezenta comportamentul ministrului fata de educatie.
Ana Birchall a aratat ca termenul promis de Guvern pentru prezentarea proiectelor pentru invatamant, proiecte in valoare de 1,1 miliarde de euro, a expirat fara ca Executivul sa prezinte public nici un astfel de proiect. Ea a mai spus ca, indiferent ce va face ministrul Educatiei, va depune la minister un protest public, insotit de solicitarea demisiei ministrului Hardau pentru nerespectarea promisiunilor facute profesorilor in urma grevei din noiembrie 2005.
Pe de alta parte, senatorul PSD Angel Tilvar a aratat ca greva profesorilor de anul trecut a avut efecte negative asupra educatiei elevilor, perturband anul scolar.
"Nu am vrea sa se ajunga la greva, dar elevii si profesorii nu trebuie sa fie victimele colaterale ale luptelor din Palatul Victoria", a spus senatorul social-democrat. (M.F.)