PSD sustine constituirea unei comisii parlamentare pentru revizuirea Constitutiei, a declarat presedintele partidului, Mircea Geoana, care a precizat totodata ca social-democratii vor merge la intalnirile de la Cotroceni, pentru care propun insa si o serie de alte teme. Geoana a precizat ca PSD va raspunde pozitiv invitatiei presedintelui privind consultarile cu partidele parlamentare, dar a subliniat ca inainte de acestea trebuie clarificate unele aspecte legate de tematica abordata.
Referitor la declaratiile sefului statului care sugerau ca un referendum privind parlamentul unicameral va fi initiat indiferent daca se va ajunge sau nu la un consens cu partidele, Geoana a aratat ca o astfel de consultare populara nu se poate face fara implicarea Parlamentului, mesajul presedintelui fiind, in opinia sa, lipsit de substanta si cu caracter populist.
Liderul PSD a subliniat ca la consultarile de la Palatul Cotroceni este necesar sa se discute si alte teme, in afara celei privind parlamentul unicameral. El a mentionat astfel clarificarea relatiei presedinte - prim-ministru. PSD propune si o dezbatere „profunda si serioasa“ cu privire la integrarea europeana a Romaniei, a mai aratat Geoana. El a mentionat de asemenea ca PSD va solicita presedintelui sa precizeze cum este admisibil ca un presedinte de tara sa aduca acuze la adresa unui vecin important, el facand referire la declaratia lui Traian Basescu din cursul vizitei in Statele Unite, cand acesta a spus ca Rusia trateaza Marea Neagra ca pe un „lac rusesc“.