Surprizele se tin lant la Congrersul PSD de la Romexpo. Dupa ce edilul Constantei, Radu Mazare, a anuntat ca se retrage din cursa pentru sefia PSD si ca-l il sustine pe Victor Ponta, un alt candidat la sefia PSD face acelasi lucru. Miron Mitrea a declarat ca nu-l mai vrea presedinte al PSD pe Mircea Geoana, ca a decis sa se retraga din cursa si sa-l sustina pe Victor Ponta.
Fostul secretar general al PSD s-a declarat mandru ca face parte dintr-un partid care a fost condus de Adrian Nastase si Ion Iliescu. Spre deosebire de discursurile anterioare, a evitat sa-l mai atace pe Mircea Geoana, dar a spus ca nu il mai vrea presedinte si si-a anuntat sprijinul pentru Victor Ponta.
"PSD era un partid puternic chiar si atunci cand era in opozitie. Era un partid de care nu mi-a fost niciodata rusine. PSD a fost condus de lideri care m-au facut sa fiu mandru ca sunt membru. Adrian Nastase, Ion Iliescu. Nimeni in tara asta nu a ras de PSD. Nimic nu omoara mai mult in politica decat ridicolul. Daca nu iesim din acest moment de ridicol riscam ca forta organizatiilor noastre sa fie insuficienta. PSD a avut doua guverne. Niciodata unuia care iese din aceasta sala nu i-a fost rusine de modul in care am guvernat. Am avut onoarea sa fac parte din cel mai performant guvern pe care Romania l-a avut: guvernul Adrian Nastase si nu avem niciun motiv sa ne lasam ochii in jos. Am reusit sa fim niste constructori. Ati vazut cum arata drumurile dupa cinci ani de guvernare de dreapta", a declarat Mitrea.
Apoi Mitrea a facut un anunt asteptat: "Cred ca trebuie sa gasim solutia pentru ca partidul nostru sa mearga mai departe. Cred ca cea mai importanta problema care se discuta astazi este reforma statului. Nu inteleg cum noi ca partid social-democrat am renuntat la impozitarea graduala. Nu cred ca nu trebuie sa revenim la esenta social-democratiei. In timpul acestei conferinte am decis ca mai important este sa schimbam actuala conducere. Fara sa mai spun alte lucruri, dar stand de vorba cu oamenii, am luat decizia ca nu candidatura mea este importanta. Am sa ma retrag si ii voi da voturile mele lui Victor Ponta.
"Ieri la CEx au fost cativa colegi care m-au intrebat daca am fost la domnul Iliescu sa te sfatuiesti cu el. Da, am fost si m-am sfatuit cu domnul Iliescu. Ion iliescu este un reper moral al partidului nostru. I-am propus sa preia dansul partidul si mi-a spus ca ar trebui sa cautam o solutie. Cred ca astazi am gasit o solutie", a adaugat Mitrea.
Tot astazi, si edilul Constantei, Radu Mazare, si-a anuntat retragerea din cursa pentru sefia PSD si i-a indemnat pe sustinatorii sai sa-l voteze pe Ponta.