Conferinta extraordinara a PSD Galati, desfasurata in sala Teatrului Muzical, si-a stabilit prioritatile pentru Congresul National care va avea loc pe 10 decembrie. Sustinerea pentru actualul presedinte al PSD, Mircea Geoana, a fost una accentuata. La rindul sau presedintele PSD si-a anuntat sustinerea fata de presedintele Organizatiei Judetene a PSD, Dan Nica, pentru functia de vicepresedinte al partidului. „Il am pe Dan Nica in conducerea partidului si il sustin in candidatura sa depusa pentru vicepresedentia PSD. In timpul campaniei electorale unii munceau si aduceau rezultate si altii se cocotau pe succes. Cei care vor munci isi vor gasi locul in partid. La Galati aveti multi oameni care au muncit si muncesc, si pe multi ii vom avea in Guvernul Romaniei dupa ce vom cistiga alegerile”, a precizat Mircea Geoana.

Discutiile pe marginea viitoarelor alegeri din PSD, care vor avea loc pe 10 decembrie, au continuat, multi dintre cei care au urcat la tribuna infierind actuala guvernare. In stilul propriu, dr. Nicolae Bacalbasa a tinut sa atace actuala Putere pe segmentul pe care il cunoaste cel mai bine: sanatatea. „Perla coroanei basesciene, sanatatea, este ca un manual de sexologie care te lasa impotent”, a spus dr. Nicolae Bacalbasa.

Liderii social-democrati au atacat apoi, in conferinta de presa, bugetul pregatit de Putere pentru anul 2007. Atit Mircea Geoana, cit si Mihai Tanasescu, au intarit cele spuse de deputatul Dan Nica referitor la bugetul de stat pentru anul viitor. „Sintem impotriva acestui buget. Este unul antisocial”, a spus Mircea Geoana.

El a salutat apoi si semnarea Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana de catre Germania. „Era ultimul hop. Imi este teama ca nu cumva Romania sa aiba un start esuat in Europa, cu un guvern minoritar, cu o alianta care a crapat”, a mai spus Mircea Geoana.

Social-democratii galateni si-au stabilit in sedinta Conferintei extraordinare de ieri delegatii care vor fi prezenti la Congresul PSD si si-au manifestat sustinerea fata de Mircea Geoana, dorind in acelasi timp si ca presedintele Organizatiei Judetene a PSD Galati, deputatul Dan Nica, sa fie unul dintre vicepresedintii partidului.