Asa cum amintea purtatorul de cuvant al Organizatiei Judetene a Partidului Social Democrat, Claudiu Branzan, PSD a definitivat o parte din lista candidatilor cu care va intra in cursa de la locale. "Lista a fost validata, asa cum prevede statutul. Sunt 34 de candidati pentru functiile de primar si pentru consilierii locali din comunele judetului Galati. Dintre cei 34 de candidati, 21 sunt in localitati in care exista deja primari PSD, dintre cele 24 de localitati in care avem primari, iar 13 sunt din localitati unde nu avem primari PSD. Dintre cei 21 de primari, 20 de candidati sunt chiar primarii in cauza, unul fiind un alt candidat in locul primarului de la Namoloasa, unde primarul social-democrat, Valerian Todita, nu va mai candida, din cauza evenimentelor neplacute prin care a trecut", a spus Branzan.

Printre candidatii social-democrati din judet se numara actualii primari: Tg. Bujor - Stefan Arfire, Balabanesti - Florin Codreanu, Balasesti - Vasile Istrate, Baleni - Lica Oprea, Cuza Voda - Neculai Oprea, Cavadinesti - Danuta Bourceanu, Cosmesti - Ion Tuchilus, Fartanesti - Adrian Filote, Gohor - Gelu Sarghie, Jorasti - Georgica Tofan, Poiana - Tudor Trofin, Radesti - Ioan Porumb, Schela - Iacov Varceanu, Tudor Vladimirescu - Costel Gheorghe, Umbraresti - Ion Bulai, Frumusita - Ion Munteanu, Ivesti - Ion Corpaci, Independenta - Costica Ene, Piscu - Mihaita Musca, Pechea - Vasile Manea, in timp ce la Namoloasa va candida social-democratul Adrian Rasmerita.

In ceea ce priveste candidatii de la Galati si Tecuci pentru primarii si listele de consilieri, social-democratii galateni spera sa definitiveze sondajul facut pe aceasta tema pana la mijlocul acestei luni.