Primaria Craiova a reusit sa stabileasca, din a doua incercare, firma care se va ocupa cu dezinsectia si deratizarea domeniului public, activitati pentru care au fost alocate cate 1,5 miliarde de lei.
In luna aprilie, municipalitatea a organizat prima licitatie, pentru adjudecarea celor doua actiuni, care a fost insa amanata. Potrivit vicelui Gheorghe Nedelescu, atunci nici una dintre firme nu avea toate actele necesare. In aceasta luna, uimitor, primaria a reusit sa obtina de la SC CORAL IMPEX SRL Ploiesti un pret de 50.000 de lei/mp la capitolul deratizare. Asta in conditiile in care, anul trecut, pentru aceleasi servicii, firma din Ploiesti a cerut 180.000 de lei/mp.
"Le-a fost frica de concurenta cred. Au venit la ultima licitatie patru firme, dintre care doua au fost descalificate. Au ramas astfel SC CORAL IMPEX SRL si SC DERATON Timisoara. Prima a castigat datorita pretului foarte mic", a spus Nedelescu.
Directorul societatii castigatoare isi motiveaza oferta prin diferenta calitatii substantelor care vor fi utilizate. "Unele costa 1.000 de lei/mp, iar altele ajung la cateva zeci de mii de lei/mp. Ca sa fim siguri ca o sa castigam am apelat la produse oferite de firma BAYER. Preturile difera deoarece tehnologia de lucru pentru realizarea substantelor este de alta natura", a spus Alexandru Badea, directorul SC CORAL IMPEX SRL. Acesta a recunoscut ca nu va obtine un profit prea mare la deratizare, in conditiile in care a oferit 50.000 de lei/mp. Precizam ca aceeasi firma a castigat si actiunea de dezinsectie, care ajunge la 100.000 de lei/mp. Directorul firmei nu a explicat de ce nu s-a apelat la aceeasi substanta mai ieftina si anul trecut.
Dezinsectia si deratizarea vor fi initiate de comun acord intre firma care va realiza actiunea si Primaria Craiova. Pentru prima este nevoie de trei etape, iar pentru cea de-a doua doua etape, pentru ca substantele sa isi faca efectul. Cele doua actiuni vor fi realizate doar pe domeniul public.