Blogul lui Constantin Gheorghe: Crin Antonescu e treaz!

Vorba lui Ciutacu: stirea diminetii nu este demisia lui Rus si a lui Dobre de la Interne si de la Administratie, ci faptul ca "Somnorila" Antonescu e treaz la ora zece dimineata! In rest, demisia este o veste buna: Ioan Rus nu avea ce cauta in guvern. Nu trebuie sa va explic eu de ce.
E foarte adevarat ca Basescu a reusit sa se impuste in picior, prin demisia lui Rus. Acum nu va mai avea la MAI un om care sa fie atent la "semnalele" lui. Acum confruntarea lui cu Ponta si Antonescu intra intr-o faza radicala, si nu prea mai are aliati in institutiile de forta. Cine va veni in locul lui Rus va fi sigur chitit sa demonstreze ca e surd la zicerile lui Basescu.
Mai mult, USL vrea sa faca si alte schimbari, iar una dintre ele, daca se confirma, are sa-l lase pe Basescu fara Kovesi si fara Morar: Mona Pivniceru la Justitie. Chiar ne vom distra!
Curtea Constitutionala face azi precizari care nu lamuresc nimic, si intretin ceata in legatura cu "actualizarile" listelor electorale. Pur si simplu nici acum nu spune clar ce vrea! Se vede treaba ca i-a strans cu usa Traian Basescu, si acum nu stiu cum sa scoata camasa, dupa ce au impins decizia privitoare la valabilitatea referendumului pana la 12 septembrie.
Stiu, nu este un motiv de bucurie ceea ce se inintampla in aceste zile. Dar daca tot este care pe care, apoi sa fie! Nu mai merge cu jumatati de masura! In fond, toti isi joaca viitorul, si nu doar viitorul politic, daca se intoarce Traian Basescu.
Sistemul creat de Basescu functioneaza. El trebuie distrus cu orice pret. Este un sistem bazat pe santaj, pe urmarirea permanenta a tuturor politicienilor, un sistem securist dus la extrem, care a generat deja haos administrativ si a blocat statul. Totul functioneaza dupa bunul-plac al lui Basescu. Care isi poate permite orice fel de fantezii si decizii arbitrare, pentru ca nu poate fi tras la raspundere in niciun fel.
Zilele astea ne-a aratat ca a ramas la butoane, ca sistemul inca asculta de el. USL trebuie sa dea o lovitura dura sistemului, sa-l rupa de Traian Basescu. Are 7,5 milioane de romani langa ea, nu vad de ce s-ar teme. De deciziile de azi depind multe. Sa le ia, fara sa se mai gandeasca la ce zic unii si altii. Pana la urma UE va discuta cu invingatorii, fie ca le place lui Barroso, Reding, Dahl sau nu.
Deci daca Antonescu e treaz, putem incepe!