Tinerii social-democrati s-au tinut de cuvant ti, ata cum au promis cu ceva timp in urma, au donat Spitalului Clinic de Neurologie ti Psihiatrie trei aparate de aer conditionat in valoare de aproximativ 4.000 de lei.

Claudiu Pop, Bogdan Hossu, Ovidiu Muretan, Pavel Mercea, Simona Badea ti Nicolae Avram s-au prezentat, ieri, in fata Spitalului Clinic de Neurologie ti Psihiatrie Oradea pentru a preda conducerii unitatii cele trei aparate de aer conditionat. Acestea au costat organizatia social-democrata aproximativ 4.000 de lei, la care se adauga 800 de lei lucrarile de montaj. "Sunt mandru de tinerii nottri ti de aceasta initiativa. Ea demonstreaza ca PSD iti respecta intotdeauna promisiunile ti ca actioneaza in acord cu doctrina social-democrata. Am vrut sa ajutam nitte oameni care au probleme. Actiunea nu are nicio legatura cu campania electorala sau orice alta campanie", a declarat deputatul PSD Claudiu Pop.

"Cunosc, personal, problemele de acolo"

Liderul tinerilor social-democrati, Bogdan Hossu, sustine ca era la curent cu conditiile din spital ti ca atunci cand unul dintre colegii de partid a ridicat problema a fost imediat de acord. "Am discutat de mult despre acest ajutor cu colegii mei, dar am vrut ca actiunea sa o facem dupa alegeri, ca sa nu se interpreteze. Cat despre alegerile parlamentare, sa fim serioti! Mai este mult pana atunci, ata ca nu cred ca ne va acuza cineva de campanie mascata. Apoi, dupa cum se ttie, nu este nici prima ti nici ultima actiune de acest gen. Anul trecut am demarat o actiune care a avut ca finalitate achizitionarea unor computere pentru elevii unei tcoli din Oradea. Cat despre Spitalului Clinic de Neurologie ti Psihiatrie, cunosc, personal, problemele de acolo. Bunica mea a fost internata acolo ti cand am fost in vizita la ea am vazut care sunt conditiile din spital, ata ca, atunci cand unul dintre colegii mei a venit cu propunerea, am fost de acord ti am demarat o actiune ampla de colectare de fonduri. Banii i-am adunat din contributii ti sponsorizari. Speram sa-i ajutam pe acei oameni care, imobilizati la pat, nu ttiu cui sa ceara ajutor", a declarat Bogdan Hossu.

Nu conteaza de unde vin ajutoarele

Cladirea in care se vor monta aparatele de aer conditionat nu a intrat in niciun program de reabilitare sau reconditionare, deoarece la ora actuala exista un proces de revendicare a imobilului. "De trei ani ne judecam cu Sindicatul Liber din Invatamant pentru aceasta cladire ti, pentru ca nu ttim cine va cattiga procesul, in cladire nu s-a investit niciun ban. Aparatele de aer conditionat le putem monta pentru ca vin dintr-o donatie. Oricum, era mare nevoie de ele pentru ca incalzirea vremii facuse ca atmosfera din cladire sa fie insuportabila. Aparatele vor fi montate in sectia de Anestezie ti Terapie Intensiva unde avem bolnavi in stare grava imobilizati la pat. Cat despre faptul ca cei din PSD s-au gandit la noi ti la bolnavii nottri, credem ca este un lucru foarte bun. Noi suntem apolitici ti pentru noi nu conteaza de unde vin ajutoarele. Daca s-ar face o obitnuinta din astfel de acte de caritate, noi nu ne-am supara", a declarat Alina Stance, purtator de cuvant al Spitalului Clinic de Neurologie ti Psihiatrie din Oradea.