Dupa negocieri de peste patru ore purtate ieri intre reprezentantii Sanitas si cei ai guvernului, privind majorarile salariale ale cadrelor medicale, greva stabilita pentru maine a fost anulata. Reprezentantii Sanitas au mentionat ca au inregistrat un succes, reusind sa obtina promisiunea majorarii salariilor cadrelor medicale cu 44%, in urmatorii doi ani.
Din cele mentionate de acestia, la negocieri a fost nevoie de interventia telefonica a primului-ministru Calin Popescu Tariceanu. "Am obtinut o majorare importanta care se va face la salariul brut, plus alte sporuri compensatorii si facilitati. Majorarea salariala se va face in doua transe, prima marire efectuandu-se incepand cu ianuarie 2007. Am obtinut si un procent de 15% la salarii pentru cei care nu primesc tichete de masa, dar si eliberarea gratuita a unor certificate medicale, certificat prenuptial, fisa medicala pentru obtinerea carnetului de sofer etc. Am stabilit, de asemenea, sa ne intalnim in momentul solicitarii bugetului pentru anul viitor", a mentionat Ileana Ionescu, presedinta Sanitas Dolj.
In plus, reprezentantii Sanitas au mentionat ca greva stabilita pentru maine va fi doar suspendata si nu anulata pana in momentul in care vor intra in posesia actelor normative cu majorarile salariale si facilitatile castigate in urma negocierilor.