Ambasadorul Romaniei in Cuba, Constantin Simirad, va parasi la inceputul anului viitor diplomatia pentru a se dedica adevaratelor sale pasiuni: gradinaritul si literatura. Anuntul a fost facut joi seara la Iasi, in timpul unei receptii prilejuite de lansarea ultimei sale carti, un volum de proza scurta intitulat „Izgoniti din Rai“.
„Imi ajunge cat am stat la Havana. E foarte departe si mi-e dor de casa. Mi-am si facut o socoteala: m-as putea intoarce in februarie-martie (2006-n.r.), cand se sadesc rosiile. O sa-mi cumpar si un tractoras“, a declarat Constantin Simirad. El a adaugat ca va discuta cu ministrul de Externe si cu presedintele Traian Basescu pentru a pune la punct detaliile plecarii sale din diplomatie.
„Mi-a ajuns. Nu-mi mai trebuie politica“, a subliniat Simirad, adaugand ca, o data intors la Iasi, va aparea in viata publica doar ca scriitor. „Am un proiect literar ambitios. Vreau sa scriu cate o tableta pentru fiecare persoana pe care am cunoscut-o. Tabletele vor fi apoi cuprinse in volume“, a mai afirmat ambasadorul Romaniei in Cuba.
Simirad a fost timp de 11 ani, pana in 2003, primarul Iasiului, iar in ultimii doi ani a ocupat functia de ambasador al Romaniei in Cuba. (A.M.)