Deputatul PD-L Sever Voinescu a declarat, sambata, la o dezbatere la Sibiu, ca PD-L "a guvernat slab", iar "guvernarea Boc este proasta". Motivul: pentru ca nu stie sa gestioneze un moment prost. Insa actualul Cabinet nu ar plati doar greselile sale, ci ale tuturor guvernarilor. Intrebare: inclusiv ale guvernarii comuniste? Dar ale guvernarilor interbelice nu?
"Noi ne batem cu PNL in cifre. Guvernarea Tariceanu a fost o guvernare proasta ca nu a stiut sa gestioneze un moment bun. Guvernarea Boc este proasta ca nu stie sa gestioneze un moment prost. Toti suntem vinovati", a declarat Sever Voinescu. Observatie: guvernarea Tariceanu nu a fost proasta, din moment ce a inregistrat crestere economica. Si de un an si jumatate PD-L guverneaza, sa-si asume responsabilitatea.
Voinescu a apreciat ca PD-L a guvernat "slab", insa ceea ce trebuie sa plateasca astazi nu este doar greseala lui.
"PDL a guvernat slab. Crin Antonescu ne propune o solutie infantil-traumatizanta. Este traumatizat ca a pierdut alegerile prezidentiale. Crin Antonescu a ramas in urma nu cu cinci luni, ci cu cinci ani - o tine ca atunci: Jos Basescu. Trauma lui mai mare este ca a pierdut Geoana alegerile. Si acum o sa revin la greseala. Da, Partidul Democrat Liberal a guvernat slab. A gresit. Insa PD-L se afla acum intr-o situatie extrem de provocatoare. Ceea ce trebuie sa plateasca astazi nu e doar greseala lui. Este greseala tuturor partidelor din Romania, cronicizata in 20 de ani", a spus Sever Voinescu.
Potrivit acestuia, Guvernul PD-L a avut si o problema de comunicare, pentru ca a lasat ca populatia sa inteleaga gresit anumite actiuni ale sale.
"Guvernul nostru a facut o mare greseala: a indus ideea ca prin taierea pensiilor si salariilor nesimtite, toti ceilalti vor avea parte de o marire a pensiilor si salariilor lor. Salariile in administratie sunt foarte, foarte mici. Problema nu e ca sunt mici, ci ca sunt multe. Solutia era concedierea, restructurarea. 250.000 - 300.000 de bugetari trebuiau sa fie dati afara", a afirmat Voinescu.
El a mai spus ca abordarea lui Crin Antonescu nu are nicio legatura cu ce se intampla acum in Romania, in timp ce Victor Ponta "este de o veselie suspecta".
"Abordarea lui Crin Antonescu nu are nicio legatura cu ce se intampla acum in Romania. Victor Ponta este de o veselie suspecta: are un aer bucuros al unui copil de zece ani de Craciun. Victor Ponta ne propune sa spargem geamurile de la Guvern. Este o viziune isteric-anarhista", a spus Sever Voinescu.
Sever Voinescu a participat, sambata, alaturi de mai multi lideri PD-L, la o dezbatere publica la Sibiu.
Initial am crezut ca la PD-L mai exista macar o minte lucida. Ne-am inselat, dar nu-i nimic, tot raul spre bine: PD-L va avea probabil soarta PNTCD si va deveni o trista amintire.