Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, marti, ca va propune Biroului Permanent al Camerei superioare ca, in sesiunea extraordinara solicitata de sefului statului, sa se discute si ordonantele de urgenta trimise de Guvern, printre care cea pentru modificarea si completarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal.
"Conform Regulamentului Senatului, presedintele poate cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului Romaniei. Vom decide, in perioada urmatoare, convocarea unui Birou Permanent care sa analizeze cererea domniei sale. De asemenea, voi propune Biroului Permanent ca Senatul sa dezbata cu aceeasi ocazie pe langa subiectele deja enuntate de catre presedinte si ordonantele de urgenta trimise de Guvernul Romaniei catre Parlament, printre care se numara si OUG nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, prin care se prevede cresterea TVA si alte masuri financiar - fiscale", a precizat Mircea Geoana, intr-un comunicat transmis presei.
Presedintele Senatului a spus ca se asteapta ca, dupa vizita delegatiei Fondului Monetar International si a Bancii Mondiale, "sa mai apara si alte modificari de natura fiscala, care vor trebui analizate cu prioritate de catre Parlament".
Presedintele Traian Basescu a decis sa convoace Parlamentul in sesiune extraordinara, in perioada urmatoare, pentru a discuta legea de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate, dar si alte proiecte. "Am decis sa uzez de atributiile constitutionale si voi convoca Parlamentul in sesiune de urgenta. Apreciez ca este necesara rezolvarea unor probleme: prima este legea ANI", a anuntat Traian Basescu.