Comisia de ancheta privind informatiile furnizate referitoare la interceptarea comunicatiilor a stabilit, in cadrul primei sedinte de lucru de ieri, sa trimita adrese tuturor institutiilor abilitate in tehnici de interceptare si ascultare a telefoanelor. Secretarul comisiei, senatorul PRM Ilie Petrescu, a declarat ca la prima sedinta de lucru Comisia pentru interceptarea comunicatiilor a decis sa trimita adrese tuturor institutiilor abilitate, coform legii, privind tehnica de interceptare si ascultare a telefoanelor.
"Am dat drumul la adrese catre toate institutiile care sunt abilitate conform legii, privind tehnica de interceptare si ascultare: STS, SRI, SPP, Serviciul Ministerului de Interne, cel al Ministerului de Justitie, DIICOT, DNA, Directia de informatii a Armatei", a declarat Ilie Petrescu. Acesta a precizat ca raspunsul la aceste adrese este asteptat de comisia special infiintata pentru interceptarea comunicatiilor in cursul zilei de luni, 30 aprilie, urmand ca miercuri, 2 mai, comisia sa ia in dezbatere toate aceste comunicari.
Comisia analizeaza situa-tia conform careia SIE ar fi ar fi interceptat convorbiri telefonice cu mandat de la procurorul general, potrivit unor declaratii facute de Claudiu Saftoiu in timpul audierii sale de catre Comisia privind suspendarea sefului statului. Raportul comisiei va fi trebui sa fie finalizat pana la 14 mai. (C.C.)