Sedinta aniversara a Senatului consacrata alegerilor din 20 mai 1990
Biroul permanent al Senatului a aprobat luni propunerea Asociatiei Neguvernamentale Clubul CPUN ca 25 de ani de la primele alegeri libere, desfasurate in 20 mai 1990, sa fie marcati miercuri la Parlament.
Senatul va gazdui miercuri o sedinta aniversara consacrata alegerilor din 20 mai 1990, la propunerea asociatiei neguvernamentale Clubul C.P.U.N.
Initiativa a fost aprobata de conducerea Senatului, in document aratandu-se ca in urma cu 25 de ani, C.P.U.N. a redeschis usile Parlamentului din Dealul Mitropoliei, inchizandu-le pe cele ale Marii Adunari Nationale.
Legislativul de atunci a adoptat peste 150 de legi, dintre care cea mai importanta, cea privind alegerile parlamentare si prezidentiale in baza careia s-au organizat primele alegeri libere.
La un sfert de veac de la acest moment, Asociatia propune o sedinta la care sa participe actuali parlamentari, membrii Adunarii Constituante si membrii Asociatiei neguvernamentale Clubul C.P.U.N.
- Cu 25 de ani in urma, CPUN a redeschis usile Parlamentului din Dealul Mitropoliei, inchizandu-le pe cele ale Marii Adunari Nationale. 'Parlamentul celor 100 de zile' a adoptat peste 150 de acte legislative, cel mai important fiind Decretul-Lege 92/1990 privind alegerile parlamentare si prezidentiale. In temeiul acestui decret-lege au avut loc la 20 de ani 1990 primele alegeri, de la care se vor implini curand 25 de ani. Luand in considerare importanta Parlamentului ca institutie fundamentala a statului de drept, fiind, in fond, conditia sine qua non a democratiei, am fi onorati sa marcam impreuna trecerea acestui sfert de veac de la primele alegeri libere, se arata in scrisoarea adresata de presedinta Asociatiei Clubul CPUN, prof. Eugenia Iorga, presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.
Sursa: Radio Romania Actualitati