Plenul Senatului a respins, miercuri, proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 87/2008, privind acordarea de calculatoare tip desktop a elevilor din clasele a IX-a si a X-a, pentru folosirea acestora la domiciliu. Raportul de respingere, dat de Comisia de invatamant din Senat, a proiectului de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului a fost adoptat de plenul Senatului cu 44 de voturi "pentru", 14 voturi "impotriva" si 2 abtineri. Respingerea proiectului de lege a fost aprobata de plen cu 52 de voturi "pentru", 14 voturi "impotriva" si 4 abtineri.
Reprezentantul Comisiei de invatamant din Senat, democrat-liberalul Dan Sabau, a motivat raportul de respingere dat de comisie prin faptul ca in invatamant exista "saracie, atat in mediul rural, cat si in periferia urbana, iar banii pentru achizitonarea acestor calculatoare ar putea fi utilizati cu folos pentru rezolvarea altor probleme specifice din sistemul educational".
La randul sau, senatorul PSD Alexandru Athanasiu a atras atentia ca Guvernul provoaca si o inegalitate, prin faptul ca de aceste calculatoare ar beneficia doar elevii din clasele a IX-a ti a X-a, motiv pentru care PSD sustine respingerea acestui proiect de lege.
Athanasiu i-a acuzat pe guvernanti ca se grabesc sa dea, cu doua luni inainte de alegeri, computere in valoare de 200 de milioane de euro, dupa ce in urma cu doi ani, chiar un membru al PNL, Ioan Ghite, propunea acordarea de laptop-uri pentru toti elevii, iar raspunsul Guvernului a fost ca nu exista posibilitati financiare pentru acest lucru.