Motiunea simpla a senatorilor opozitiei intitulata "Politica externa este a Romaniei si nu a PDL" a fost depusa, miercuri, la presedintele Senatului, a declarat, pentru MEDIAFAX, senatorul PSD Titus Carlatean.
El a mentionat ca motiunea este semnata de 53 de senatori PSD, PNL si PC.
Social-democratul, presedinte al Comisiei de politica externa, a aratat ca, potrivit procedurii, presedintele Senatului trebuie sa verifice daca aceasta motiune este regulamentara si sa anunte ziua de dezbatere.
"In mod normal ar trebui sa fie luni dupa-amiaza", a adaugat Titus Corlatean, referindu-se la data posibila la care aceasta motiune simpla urmeaza sa fie dezbatuta.
Vicepresedintele PSD Titus Corlatean declara, luni, pentru MEDIAFAX, ca senatorii PSD si PNL vor depune, la Senat, o motiune simpla la adresa ministrului de Externe, Teodor Baconschi.
Senatorii USL au decis, luni, sa initieze o motiune simpla impotriva ministrului Teodor Baconschi, dupa ce acesta a declarat, la Conventia Nationala a PDL, ca proiectul de lege privind votul prin corespondenta va aduce PDL "un milion de voturi".
Corlatean a afirmat ca, pe langa "tentativa de frauda electorala anuntata de Baconschi", motiunea simpla a PNL si PSD va pune in discutie si "esecul" diplomatiei de la Bucuresti in realizarea obiectivului asumat de aderare a Romaniei la spatiul Schengen in martie 2011.
Corlatean a mai spus ca deputatii PSD si PNL vor solicita, marti, in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, infiintarea unei comisii de ancheta, pornind de la afirmatiile facute de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, la Conventia Nationala a PDL.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a solicitat premierului Emil Boc demiterea ministrului de Externe, Teodor Baconschi, pentru declaratia de la congresul PDL potrivit careia obiectivul sau este ca legea votului prin corespondenta sa le aduca democrat-liberalilor un milion de voturi.
"Ii cerem, in numele PNL si al USL, premierului Emil Boc, cat mai apuca, sa il destituie pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi. Vorbesc despre destituire pentru ca despre onoare si demisie imi inchipui greu ca ar fi vorba. Cer oficial sa-l destituie pentru ca in calitate de ministru de Externe, care nu inceteaza pe parcursul unei reuniuni de partid, a afirmat public ca proiectul de lege privind introducerea votului prin corespondenta e gandit si se urmareste a fi adoptat ca un instrument pentru a procura fraudulos voturi pentru PDL", a spus Antonescu.