Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a afirmat miercuri, la dezbaterea motiunii simple a PNL pe Educatie, ca Daniel Funeriu este "formal" ministru, adevaratul conducator al ministerului fiind consilierul sau, Melania Mandas Vergu.
"Dumneavoastra sunteti ministru formal, adevaratul conducator al ministerului Educatiei in aceasta perioada este doamna Melania Mandas Vergu. Dvs. ati fost pur si simplu pus in aceasta pozitie pentru ca ati aplicat niste idei a domnului Miclea si pentru ca aveati un CV ceva mai consistent decat al altora. Pe mine insa, personal, nu ati reusit sa ma pacaliti cu acest CV...Poate ati fi reusit sa o faceti, daca nu imi dadeam seama ca niste ONG-uri in care ati activat au fost prezentate ca scoli inalte si daca nu ati fi facut o confuzie grava, daca ati fi fost atent atunci ati urmat cursurile acestei scoli de tampiti - cum o numea presedintele Romaniei - probabil si fi aflat ca nationalitatea nu e totuna cu cetatenia", a afirmat Vasilescu, precizand ca Funeriu a sustinut ca detine doua nationalitati, una franceza si alta romana, si nu doua cetatenii.
Senatorul PSD a precizat ca in mod contrar celor spuse de ministrul Funeriu eliminarea a 15.000 de norme didactice inseamna concedierea a mai mult de 15.000 de profesori.
Olguta Vasilescu a mai sustinut ca in legea educatiei exista o discriminare pe baza etnica prin faptul ca in cazul copiilor minoritari acestora le sunt suportate de catre stat cazarea si transportul la scolile care predau in limba materna, insa nu se aplica acelasi regim si copiilor de etnie romana.