Senatorul PSD, Alexandru Mazare (fratele celebrului primar al Constantei Radu Mazare), afirma ca asteapta masuri concrete din partea ministrului Turismului, Elena Udrea, si nu doar campanii "lipsite de continut".
"Am vazut-o cu totii pe Elena Udrea: se suia pe cal, facea fel de fel, oua vopsite. Eu astept din partea ministrului Turismului niste masuri concrete, viabile si adevarate, nu chestii de-astea, ca facem un imn, ca facem o campanie lipsita de continut. Merg prin Mamaia si vad bannere Romania-Land of Choice. Nu aici trebuie sa promovam, in Mamaia", a afirmat senatorul, in cadrul unei conferinte de presa.
Mazare a mai precizat ca asteapta si o serie de masuri fiscale.
"Nu putem sa facem turism competitiv cu TVA 19 la suta cand vecinii din Bulgaria au 6 la suta TVA-ul pentru servicii turistice externe. Nu putem sa facem turism cata vreme impozitul pe profitul reinvestit este de la cota de 16 la suta, trebuie sa fie zero. Tot ceea ce investitorii castiga si investesc in turism trebuie sa fie cu zero impozitare. Trebuie sa gasim solutii pentru a ajuta finantarile in turism, sa cream un fond prin care sa subventionam creditele pentru tot ceea ce inseamna investitie in turism", a mai spus senatorul.
Reprezentantul PSD ii cere ministrului si masuri legislative ce vizeaza un act unic de control al prestatorilor de servicii.
"Nu mai vrem sa se napusteasca ca haitasii toate institutiile, si politie economica, si DSV-ul, si toata lumea, sa-i calareasca pe agentii economici. Daca doamna ministru Udrea nu intelege sa-si asume acest pachet substantial, consistent, atunci o sa-l facem noi, la nivelul PSD-ului. Vorbesc si cu colegii mei din Senat, si o sa-l introducem la Parlament ca initiativa legislativa si ne vom declara noi promotorii turismului in Romania, fara tam-tam si fara acest spectacol pe care-l face Elena Udrea, lipsit de orice substanta. Pana acum nu am identificat nici o masura reala care sa ajute turismul in Romania, nimic, numai lucruri superficiale, lucruri de imagine. Este mult prea putin", a mai afirmat Alexandru Mazare.