Gandul informeaza ca vicele PDL, Cezar Preda, are din nou nemultumiri fata de propriul guvern. La sedinta Biroului Permanent National din aceasta saptamana, Preda l-a luat in colimator pe ministrul Economiei, Adriean Videanu, caruia i-a reprosat ca vrea sa vanda "pe nimic" 10 la suta din portofoliul de actiuni pe care statul roman le mai detine la Petrom.
Cu aerul ca are informatii din Comisia de control al SRI, pe care o conduce, Cezar Preda a sustinut ca vanzarea acestor actiuni - jumatate din pachetul detinut de stat - tine de siguranta nationala. "O sa bagi partidul in rahat cu vanzarile astea", i-a spus el lui Videanu, conform unor surse participante la discutie. Ministrul Economiei s-a tinut tare pe pozitii, dand garantii ca, in urma vanzarii pachetului de 10 la suta, va obtine un pret mai mare decat a primit Guvernul Nastase cand a vandut 51 la suta din companie austriecilor de la OMV. Vicele Florin Popescu a intervenit in discutie cerand adoptarea unei decizii a BNP: "Sa dam o decizie in care sa spunem ca partidul sustine aceasta vanzare numai daca banii incasati pe astea 10 procente vor fi mai multi decat banii obtinuti de Nastase". "S-a luat deja decizia asta in guvern", a replicat Videanu. Premierul Emil Boc a pus capat discutiei, confirmand spusele ministrului Economiei.
Dupa Videanu, Cezar Preda s-a rafuit in absenta si cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, acestuia reprosandu-i ca nu e in stare sa stranga bani la buget si cerandu-i, ca de obicei, sa demisioneze. Cum solicitarea lui Preda a devenit deja rutina, discutia n-a capatat amploare.
Supararea senatorului pe colegii sai de partid are, pe langa considerente politice si economice, si un motiv legat de lupta de putere din partid. "Cezar Preda e suparat ca Vladescu a dat-o afara pe Gratiela Iordache din functia de secretar de stat la Finante, atunci cand s-a facut restructurarea, iar Gratiela Iordache e omul lui Preda. E suparat si pe Videanu, pentru ca la Finante a ramas in schimb secretar de stat Bogdan Dragoi, omul lui Videanu. Preda spune ca Dragoi nu e om de partid, iar Gratiela Iordache ar fi. Doar ca ea e de un an - doi in partid, ca a fost inainte la PC. Cezar Preda mai are o suparare pe Videanu, despre care crede ca n-ar trebui sa fie ministru", sustin surse din PDL.