Senatorul PLD Nicolae Vlad Popa a anuntat ieri ca va da in judecata AVAS si firma Flavus SRL, in momentul in care se va parafa contractul de cumparare a platformei "Tractorul". El va solicita instantei sa constate "nulitatea absoluta" a transferului, fiindca respectivul contract de vanzare-cumparare desavarseste o frauda la lege, firma cumparatoare fiind inregistrata in Registrul Comertului cu doua saptamani inainte de publicarea in "Monitorul Oficial" a OUG 3/2007 si are un capital social de 200 de lei.
Popa a precizat ca are un interes direct si personal pentru ca detine 41 de actiuni la SIF Transilvania, fiind unul dintre actionarii societatii Tractorul. "Marele interes pe care il am in aceasta activitate este insa ca sunt cetatean si senator de Brasov. Ma asteptam ca aceasta licitatie sa fie una corecta si transparenta", a adaugat senatorul PLD.
Popa sustine ca afacerea este patronata de "increngatura PNL-PSD", cu complicitatea" AVAS, metionandu-i pe deputatul PNL Relu Fenechiu, pe Emil Nita (consilier judetean PSD la Brasov) si pe presedintele Consiliului Judetean Brasov, liberalul Aristotel Cancescu.