Presedintele PC, Daniel Constantin, a anuntat, vineri, ca senatorul Ion Vasile (fost PSD) s-a alaturat conservatorilor, urmand sa conduca interimar organizatia judeteana din Buzau.
"Incepand de azi, PC are un nou membru, in persoana senatorului Ion Vasile. In cadrul Biroului Politic, am validat propunerea conducerii centrale ca domnul Ion Vasile sa ocupe functia de presedinte intermar al organizatei judetene Buzau", a explicat Constantin, dupa sedinta conducerii PC, care s-a desfasurat la Alexandria.
El a adaugat ca-i ureaza lui Vasile sa nu se "bucure de acelasi tratament de care s-a bucurat deputatul Ciuhodaru atunci cand a decis sa plece spre PC".
Constantin a mai precizat ca alaturi de PC se afla si Jenica Poenaru - "un membru nou al PC", prezentandu-l drept o persoana care "a ocupat functii importante atat in administratia publia, cat si in mediul privat".
Ulterior, intr-o interventie la Antena 3, senatorul Ion Vasile a declarat ca a decis sa se inscrie in PC, deoarece a regasit un "curent social-liberal".
"Cred ca am stat destul in espectativa si au trecut deja vreo 6 luni, cateva discutii pe care le-am avut cu colegii din PC m-au convins ca este un partid in care imi pot continua activitatea politica (...) In Senat exista de multa vreme un curent social-liberal, eu l-am auzit si pe Crin Antonescu si pe Daniel Constantin vorbind despre acest lucru si vreau sa spun inca o data ca ma regasesc in aceasta formula politica", a explicat fostul senator PSD, care a condus o perioada indelungata de timp filiala Buzau a social-democratilor.