Antena 1.ro informeaza: Ilie Sarbu: Basescu e disperat din cauza aparitiei USL
Senatorul PSD Ilie Sarbu (foto) a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Timisoara, ca presedintele Traian Basescu are mai multe motive sa fie "disperat", printre acestea numarandu-se si aparitia USL si faptul ca PDL "nu mai raspunde la comenzi".
"Basescu are multe motive sa fie disperat. Primul si cel mai important este aparitia USL. Al doilea, la fel de important, este ca partidul nu mai raspunde la comenzi, asa cum facea altadata. Al treilea este ca a dus tara unde a dus-o, nu mai are cum sa o scoata din criza, nu are un Guvern pe masura crizei si a problemelor pe care le impune criza. Si atunci putem sa intuim ca are o mare problema. Dar, dincolo de cele trei, are si o mare problema personala: nu mai are suportul partidului, nu mai are pe ce se baza si va fi foarte greu sa ramana pe functia sa fara partid, fara Guvern, in urmatorii trei ani", a afirmat Sarbu.
El a adaugat ca toate problemele "importante" ale tarii au trecut in planul al doilea, deoarece Basescu si democrat-liberalii nu pot sa rezolve problemele legate de partid.
"Problemele mari ale tarii, pornirea economiei, nivelul de trai,rata dobanzilor, datoriile pe care le-au facut, infrastructura, agricultura, totul e in criza, sunt in planul doi, fiindca ei nu pot sa isi rezolve problemele strict legate de viata de partid. Viata de partid care, aparent, nu are importanta, dar are, pentru ca ea da Guvernul, ea da linistea Guvernului, ea da suportul Guvernului. Sunt lucruri interdependente", a spus Sarbu.
Potrivit acestuia, PDL va avea o cota de sapte la suta, la alegerile din 2012. "Parerea mea e ca PDL va ajunge de unde a pornit, in 2012, pe undeva pe la 7 la suta", a afirmat Sarbu.
Liderul senatorilor PSD a sustinut ca, daca Basescu nu va fi oprit, tara se va indrepta spre dictatura.
"La ora actuala avem toate semnalele ca ne indreptam spre dictatura, daca domnul Basescu nu va fi stopat. Dar eu am speranta ca colegii nostri din Parlament, partidele care sustin la ora actuala Guvernul - vorbesc de partide, nu de cele formate din tradatori - isi vor da seama ca se indreapta spre o prapastie din care nu ii va mai scoate nimeni", a conchis Sarbu.
(Sursa: Jurnalul National)