Blogul Senatorului Daniel Savu: Cum si de ce se implica Basescu in campania electorala

Cine voteaza PDL (sau ARD, noua formula sub care se ascund democrat-liberalii) il sustine de fapt pe Traian Basescu si tot ce a reprezentat el in Romania din 2004 si pana in prezent. Este cea mai importanta dintre concluziile pe care le putem avea in urma reprezentatiei pe care Traian Basescu a oferit-o aseara in fata intregii tari, in noua calitate pe care si-a asumat-o, aceea de sef de campanie al PDL si principal comunicator al acestui partid.
Traian Basescu lucreaza pe fata pentru PDL si vorbeste intr-o tentativa disperata de a-si salva partidul de la dezastru, incearcand sa mai dea sperante militantilor si candidatilor care, lipsiti total de credibilitate, nu stiu pentru ce sa mai lupte si ce sa promita. In prezent, oamenii lui Basescu nu mai au nicio miza. Ca sa nu ajunga "seful nimanui", i-au cerut sa se implice politic pentru sustinerea partidului, cel mai probabil in ultima sa campanie electorala, chiar daca depasirea prerogativelor prezidentiale este si acum evidenta.
Incertitudinea intretinuta in primul rand de Traian Basescu cu privire la desemnarea lui Victor Ponta ca premier reprezinta in prezent singurul argument de putere pe care presedintele il mai poate invoca. Doar asa mai poate mobiliza electoratul de 10-20% pe care intreg ARD-ul il mai are. In realitate insa, Basescu se pregateste sa ii insele chiar si pe ai lui, pentru ca stie foarte clar ca o noua suspendare ii va fi fatala. De aceea, Victor Ponta va fi premier si dupa alegerile din 9 decembrie, indiferent daca acest lucru va fi pe placul presedintelui sau nu.
Este incredibil cum discursurile pe care le auzim in aceste zile din partea PDL depasesc cu mult limita realitatii. Ma uit la oamenii care rostesc fara jena fraze mincinoase si nu reusesc sa inteleg de unde atata tupeu si inversunare ...pentru o pozitie in care nu vor putea face nimic !
Nu vor putea duce la indeplinire niciuna dintre promisiunile tiparite frumos pe care le gasiti in cutiile postale sau la intrarea in casa, pentru simplul motiv ca nu au voturile necesare. Niciun reprezentant al PDL sau ARD (cum vreti sa le spuneti) nu vrea sa-si schimbe discursul, niciunul nu isi recunoaste greselile si n-am auzit pana in prezent ca cineva sa explice de ce timp de 4 ani, cat au fost la putere, nu au facut nimic din ceea ce promit ca vor face de-acum incolo.
Ei il au doar pe Traian Basescu si asta spune tot despre modul in care se prezinta la alegerile din 9 decembrie !