Senatorul PSD Daniel Savu condamna presiunile pe care Monica Mavovei le face la adresa Curtii Constitutionale si solicita europarlamentarei PDL sa renunte la sabotarea unui proces democratic.
"Ultimele declaratii ale Monicai Macovei, prin care domnia sa stabileste ce e constitutional si ce nu, reprezinta o sfidare la adresa statului de drept si o noua presiune exercitata de catre europarlamentara PDL la adresa Curtii Constitutionale. Este timpul ca Monica Macovei sa renunte la discursul duplicitar si sa inteleaga ca astfel de afirmatii fac mult rau Romaniei. In acest moment, tara are o sansa extraordinara de a se moderniza, iar presiunile exercitate la adresa institutiilor de catre reprezentantii PDL nu fac decat sa saboteze un proces democratic.
Europarlamentara Monica Macovei stie foarte bine ca instanta constitutionala nu va putea sa blocheze dreptul romanilor de a se pronunta prin referendum asupra modificarilor Constitutionale, in conditiile in care acestea vor intruni votul a 2/3 din Parlament. Cu toate acestea, prefera sa vina in spatiul public cu un discurs politicianist doar pentru a da indicatii judecatorilor Curtii Constitutionale", a spus senatorul PSD Daniel Savu.

(Sursa: Comunicat de presa)