Agerpres informeaza: Georgica Severin: PSD va bloca proiectul de Lege privind asistenta sociala la Senat pana pe 3 noiembrie
PSD va bloca proiectul de Lege privind asistenta sociala la Senat pana pe data de 3 noiembrie, cand legea are termen de aprobare tacita si o vom dezbate atunci pentru ca nu suntem de acord ca aceasta sa treaca prin aprobare tacita, a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, senatorul social-democrat Georgica Severin.
"Tot acest blocaj a inceput in momentul in care la Senat a sosit celebrul proiect de lege al asistentei sociale gandit de marele strateg Lazaroiu. Legea, din punctul nostru de vedere, care sustinem ideea de stat social, este un dezastru si, mai ales, problema cea mai tragica este ca este o lege construita fara nici un pic de dialog cu sindicatele, societatea civila, cu partidele politice. (...) Toata aceasta problema s-ar fi rezolvat prin simplu dialog si compromis, prin posibilitatea ca opozitia sa-si prezinte amendamentele, sa fie un dialog, sa fim niste oameni care reprezinta totusi interesele milioanelor de cetateni care ne-au votat si prin aceasta lege sunt exclusi de la orice forma de ajutor al statului", a afirmat Severin.
Senatorul PSD a adaugat ca social-democratii sustin ideea regandirii sistemului asistentei sociale, insa nu se poate taia fara a se lua in calcul ca "in spatele cifrelor sunt oameni".
"Noi am sperat ca, odata venita la Senat, vom putea sa propunem si noi opozitia o serie de amendamente, sa avem un dialog. Puterea a procedat ca de obicei, un "niet" foarte clar, refuzul oricarui dialog pe acest subiect. In aceste conditii, singura alternativa, solutie democratica pe care opozitia a avut-o (...) a fost sa blocam dezbaterea acestei legi. Noi am propus inca de prima data sa nu o introduca pe ordinea de zi ca sa continuam dezbaterile pentru ca nimeni nu poate accepta sa voteze o asemenea lege fara o dezbatere reala", a mai spus senatorul PSD.
El a mentionat ca o alta cauza a blocajului de la Senat a reprezentat-o si solicitarea secretarului general Camerei Superioare a Legislativului, Alexandru Peres, de revotare a doua legi care au fost respinse la vot, respectiv Legea privind Inalta Curte de Casatie si Justitie si "legea privind semintele, care din motive tehnice legate de raport a picat".
"Fara sa conteste in mod oficial, secretarul general al Senatului Alexandru Peres a venit cu solicitarea ca aceste doua legi votate si necontestate in momentul votului sa fie revotate. (...)Am iesit din sala sa impiedicam o marsavie politica, a ideii de baza a incalcarii democratiei", a afirmat Severin.