Alexandru Cordos, senator PSD de Cluj, a sustinut o declaratie politica intitulata : "Declaratiile iresponsabile ale actualului ministru al Muncii, domnul Sebastian Lazaroiu "
Ministrul Muncii, domnul Sebastian Lazaroiu ne-a obisnuit in ultimele saptamani cu declaratii care nu demonstreaza altceva decat ca este la fel de iresponsabil si colorat si din fotoliul de ministru, precum era din cel de consilier prezidential.
Imediat dupa numirea sa in functia de ministru, in calitatea mea de secretar al Comisiei pentru munca, familie si protectie sociala din Senatul Romaniei, i-am adresat d-lui Lazaroiu invitatia de a participa la lucrarile acesteia pentru a ne impartasi din viziunea Guvernului in legatura cu sectorul de activitate pe care domnia sa urma sa-l gestioneze.
Din pacate si, in mod cu totul surprinzator din perspectiva obligatiilor firesti ale unui membru al Executivului fata de Parlamentul Romaniei, nu am primit niciun raspuns, dl Lazaroiu, declinand cu seninatate invitatia. Situatia s-a repetat ieri, 6 septembrie, cand din nou, Sebastian Lazaroiu a ignorat apelurile noastre de a participa la reuniunea Comisiei de specialitate din Senat.
Astazi, vedem si de ce. Pentru ca pur si simplu actualul ministru al municii nu are nici cea mai mica legatura cu acest portofoliu cu o acoperire sociala esentiala. Sebastian Lazaroiu face, in continuare, declaratii contradictorii, si nu ofera nicio solutie pentru problemele de pe piata muncii si pentru numarul alarmant de someri din Romania.
Am putut constata insa, mai nou, ca in sfera de preocupari a ministrului muncii intra probleme care tin mai curand de Ministerul Economiei, cum este cazul cu situatia CET-urilor. Problema subventiilor la caldura este importanta si trebuie discutata, ea este insa de resortul direct al unui alt minister.
Nu este posibil ca, in loc de ministru al muncii, sa avem un domn a carui singura preocupare este doar aceea, cu care s-a obisnuit deja, de a fi o simpla portavoce a presedintelui Basescu. Si care, preluand cameleonic modelul presedintelui, sa lase impresia ca se poate pronunta pe orice tema, ignorandu-si, in schimb, responsabilitatile firesti si, as zice, elementare ale propriei functii.
Odata cu inceperea noii sesiuni parlamentare, ii cer in mod ferm ministrului muncii sa se prezinte in fata Comisiei pentru munca, familie si protectie socială din Senat ori de cate ori este solicitat pentru a se discuta problemele care tin de ministerul din subordinea sa. As mentiona aici, cu titlu de exemplu, aspecte privind legea salarizarii, legea asistentei sociale, legea salarizarii si, nu in ultimul rand, cele referitoare la structurarea unei viziuni si a unei strategii coerente in domeniu, demers pe care domnia sa sper sa fi reusit sa-l finalizeze in perioada scursa de la preluarea mandatului la conducerea Ministerului Muncii.