Membrii Comisiei juridice din Senat au stabilit ieri, la solicitarea reprezentantului PSD Doru Ioan Taracila, ca legea ANI sa fie luata in dezbaterea comisiilor reunite de drepturile omului si juridica miercurea viitoare, pentru adoptarea unui raport comun.
"Propun ca saptamana viitoare sa luam in dezbatere, impreuna cu Comisia de drepturile omului, legea ANI, sa-i dam raport pentru dezbaterea in plenul Senatului", a declarat Taracila. Presedintele Comisiei juridice, Peter Eckstein Kovacs, s-a declarat de acord cu solicitarea PSD si a propus, la randul sau, sa fie trimisa o adresa din partea Comisiei juridice, prin care sa se propuna Comisiei de drepturile omului ca saptamana viitoare, miercuri, reunirea pentru adoptarea raportului comun pe legea ANI.
Legea privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate a fost adoptata de Camera Deputatilor, unde a suferit modi-ficari semnificative. Noul ministrul al Justitiei, Tudor Chiuariu, a afirmat recent ca Agentia Nationala de Integritate este necesara si ca va insista ca agentia sa controleze si incompatibilitatile, declarandu-se convins ca plenul Senatului va intelege importanta acestei legi si ca o va adopta in maximum doua saptamani. (Dan Ghetu)