Senatoarea Doina Elena Federovici a sustinut o declaratie politica cu titlul: "Traian Basescu nu vrea decat sa distraga atentia de la evenimentele importante de politica externa si economica organizate de Guvern"

In urma cu ceva timp, presedintele Romaniei se plangea ca "politicieni si persoane asociate lor desfasoara o campanie de discreditare sistematica a unor institutii ale statului". Asta doar daca dl. Basescu adopta in mod deschis deviza Regelui Soare: "Statul sunt eu!". Caci campania il viza pe el, Traian Basescu, statul nu prezenta interes pentru domnia sa. Ca e vorba de discreditare? Bineinteles. Prin toate mijloacele. Denigrare, insinuare, diversiune, subversiune, provocare, manipulare, teatru ieftin.
Avand in vedere succesele remarcabile ale Guvernului, Traian Basescu si oamenii din jurul sau au "intors" armele si incearca din toate puterile sa distraga disperati atentia de la evenimentele importante de politica externa si economica organizate de Guvern.
Vreau sa va reamintesc doar cateva dintre aceste chestiuni subversive ale actualului locatar de la Cotroceni:
- Cand Victor Ponta a plecat in Turneul asiatic, presedintele a iesit imediat in conferinta de presa cu atacuri pe tema Nabucco.
- Cand Victor Ponta se afla in vizita oficiala din China, Traian Basescu l-a acuzat ca a plecat fara mandat de la Cotroceni si ca a facut Beijingului cereri economice si industriale nerealiste.
- Dupa ce Victor Ponta a anuntat ca in 2014 salariile si pensiile vor fi indexate cu rata inflatiei, Traian Basescu a organizat a doua zi conferinta de presa pentru a anunta ca ia in calcul denuntarea pactului de coabitare.
- Cand s-a anuntat cresterea exponentiala a ratei de absorbtie a fondurilor europene intr-un singur an mai mult decat in toti cei 6 ani precedenti, Traian Basescu a iesit sa acuze ca investitiile in Romania scad.
- Cand Victor Ponta a anuntat cresterile de salarii si pensii prevazute in bugetul pe 2014, presedintele a anuntat ca trimite bugetul inapoi.
In cazul ultimei mele remarci, inconstienta presedintului Romaniei este una fara margini, pentru ca nealocarea celor 1,5 miliarde de lei subvenitii de la bugetul de stat catre bugetele locale ar putea insemna:
- Infringement din partea UE pentru Romania. Prin Tratatul de aderare la UE ne-am obligat ca pana in 2015 sa conectam la apa 80 % din populatie (acum avem 58%) si la canalizare 77% din populatie (acum avem sub 50%). Pana in 2018 trebuie conectate toate localitatile din Romania.
- Exista 1000 de proiecte de investitii in conectarea la apa, canalizare, scoli, dispensare, drumuri comunale si judetene, poduri, podete, oboare, biblioteci, infrastructure si baze sportive iar 226 proiecte dintre acestea nu ar mai putea fi finalizate.
- Sa nu se faca retehnologizarea si repararea centralelor termice. Ar insemna peste 3 milioane de romani in frig la iarna, sa nu mai mearga centralele termice pentru incalzirea blocurilor (1,4 milioane locuinte inca mai folosesc sistemul centralizat de incalzire)
Aceste afirmatii penibile ale lui Traian Basescu, pe langa multimea de nedreptati si abuzuri pe care le-a comis de-a lungul mandatelor, l-au adus acolo unde este astazi in ceea ce priveste credibilitatea. Romanii s-au saturat de incercarile lui Basescu de a-i pacali si de minciunile sale. Au mai ramas doar 56 de saptamani pana cand actualul presedinte va ramane doar o pata neagra a istoriei Romaniei