Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat ieri ca toate inspectoratele de Politie din tara vor fi verificate atat in acest an, cat si in 2011 si fiecare raport de analiza a activitatii va fi discutat "punctual". "Am facut pana acum verificari la Neamt, Arad si Bistrita", a spus ministrul de Interne. Intrebat daca in urma raportului de la Inspectoratul Politiei Judetene (IPJ) Neamt va fi schimbata intreaga conducere de acolo, Igas a raspuns ca este convins ca sunt necesare "modificari in conducere" si a precizat ca redobandirea "credibilitatii" politistilor este importanta, de aceea va trebui sa mearga "pana la capat" cu ancheta in acest caz.
In plus, Igas a afirmat ca demiterea fostului sef al Politiei Romane, Petre Toba, "are legatura cu ce s-a intamplat la Neamt", dar a anuntat ca vor urma si alte demiteri. "Nu este permis niciunui angajat al Ministerului de Interne sa tolereze asemenea fapte, care inteleg ca erau cunoscute de mai mult timp", a adaugat Igas.
Corpul de Control al ministrului Internelor a inceput verificarile la IPJ Neamt in urma asasinatului din 14 noiembrie si dupa ce comisarul sef Aurelian Vasea Soric a fost acuzat ca ar "pactiza" cu lumea interlopa.






In urma scandalului de la Neamt, ministrul Internelor i-a demis marti atat pe seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica Dan Valentin Fatuloiu, cat si pe seful Politiei Romane, Petre Toba. El a mentionat ca seful IPJ Neamt a fost eliberat din functie, la cererea acestuia.