Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la inceputul sedintei CEx a partidului ca, "din pacate" pentru partid, se vorbeste inainte de reuniunea Consiliului National numai despre "ultima batalie, ultima frontiera", referindu-se la alegerile pentru sefia CN.
"Sper ca delegatii, care multi dintre ei sunt acum probabil prin zapada prin diverse zone ale tarii, sa reuseasca pana la ora 15:00 sa fie alaturi de noi, pentru ca avem probleme foarte serioase si foarte importante. Din pacate pentru noi, problemele noastre foarte serioase si foarte importante inca nu au reusit sa ajunga in afara acestei sali, am vazut ca singurul lucru care conteaza este "ultima batalie, ultima frontiera". Daca cineva si-a dorit sa se vorbeasca despre noi si sedinta noastra numai despre asa ceva, probabil ca s-a intamplat. Eu am sa va rog sa ne vedem de treburile noastre, sa vorbim de ceea ce e important, pentru partid si pentru electoratul nostru", a fost apelul presedintelui PSD la inceputul sedintei liderilor social-democrati, cand a avut presa acces in sala.
Presedintia Consiliului National al PSD va fi disputata joi de actualul detinator al functiei, Adrian Nastase, care doreste un nou mandat, si de vicepresedintele Gheorghe Nechita, primar al Iasului si presedinte al filialei PSD Iasi.