Sorin Oprescu a cuprins in bugetul Primariei Generale pe 2010, votat si de consilieri, 4 milioane de euro pentru echipamente si mobilier de instalat in noul sediu, dotari cu care ar fi trebuit sa ia in primire cladirea de la proprietar, pentru care plateste 2,4 milioane de euro fara TVA chirie anual.
Cele 4 milioane de euro vor fi cheltuite pe echipamente de sonorizare pentru sala de consiliu, retele de internet, centrala telefonica si imbunatatirea relatiei cu cetatenii.
Sediul primariei s-a mutat in urma cu doua saptamani intr-un nou sediu pe Splaiul Independentei si nici in prezent nu dispune de o centrala telefonica prin care sa fie contactati. Practic, legatura cu cetatenii nu exista deoarece fax-urile si telefoanele nu sunt instalate, iar pentru a obtine o simpla informatie bucurestenii trebuie sa se deplaseze la sediu sau sa detina un numar de telefon mobil al unui angajat al primariei. Si salariatii primariei fac naveta intre etaje, 14 la numar, pentru a comunica.
Cu toate ca municipalitatea plateste o chirie atat de mare, cladirea nu ofera facilitatile de care ar trebui sa dispuna un astfel de building. Angajatii se plang ca nu exista locuri de parcare, lifturile se blocheaza foarte des si accepta maximum 5 persoane, scarile de acces sunt inguste, iar doua persoane supraponderale nu pot urca si cobori in acelasi timp.
Contractul de inchiriere este incheiat pe o perioada de 3 ani cu posibilitatea de prelungire dar si de modificare a pretului pe metru patrat. Sorin Oprescu sustine ca dupa primul an de inchiriere municipalitatea poate sa cumpere cladirea printr-un leasing imobiliar si sa o includa in patrimoniul local.
Mutarea Primariei Generale s-a produs pentru a permite consolidarea vechiului sediu de pe Bd Regina Elisabeta. Lucrarile de consolidare la vechiul sediu al primariei insa nu au inceput, deoarece firma care a castigat licitatia a fost actionata in instanta de ocupanta locului 4 la licitatia organizata pentru lucrarile de consolidare a primariei. Conform Departamentului Juridic procesul va dura pana la sfarsitul verii, perioada care va prelungi sederea in noul sediu.