AGERPRES : Sedinta de guvern pentru aprobarea unor masuri premergatoare adoptarii proiectului de buget pe 2013

Guvernul se intruneste marti intr-o sedinta extraordinara pentru a aproba o serie de masuri premergatoare adoptarii bugetului de stat si al asigurarilor sociale pe anul in curs, a anuntat luni premierul Victor Ponta.
Dupa sedinta, premierul va avea o intalnire cu delegatia FMI, aflata in misiune de evaluare la Bucuresti.
Seful Misiunii Fondului Monetar International (FMI), Erik de Vrijer, s-a intalnit luni dimineata si cu ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, pentru a discuta forma finala a proiectului bugetului de stat pe 2013.
Documentul urmeaza sa fie adoptat miercuri, in sedinta saptamanala de guvern, si trimis ulterior spre dezbatere Parlamentului.
Bugetul de stat pe 2013 va avea un deficit de 18,176 miliarde de lei, pe fondul unor venituri proiectate la 98,182 miliarde lei si unor cheltuieli de 116,36 miliarde lei, potrivit proiectului de buget pe 2013 publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP).
Din taxa pe valoarea adaugata se aloca 14,638 miliarde lei sume defalcate pentru bugetele locale, din care 2,125 miliarde lei pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judetelor, 10,39 miliarde lei pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor si municipiului Bucuresti, 368,3 milioane lei destinate finantarii cheltuielilor privind drumurile judetene si comunale, a caror repartizare, pe unitati administrativ-teritoriale, se face in functie de lungimea si starea tehnica a acestora, prin hotarare, de catre consiliul judetean, dupa consultarea primarilor, 1,754 miliarde lei pentru echilibrarea bugetelor locale.